Ciutat

Comencen els treballs de reforma del Despatx Gorina

La singularitat d’aquest immoble és que està protegit pel catàleg de protecció del patrimoni local

Obres al Despatx Gorina, aquest dimarts passat / d.s.

Després d’anys tancat, el Despatx Gorina de la Rambla, 245 (Centre), torna a tenir activitat i ja han començat les obres per instal·lar-hi un espai de degustació de la cadena 365 Obrador.

Tot i que des del passat mes de novembre es coneix la intenció d’obrir l’establiment, fonts coneixedores del procés en què es troba l’obertura apunten que l’elaboració del projecte i la tramitació de les llicències corresponents han fet demorar l’inici de les obres. De moment s’està treballant en l’estructura i no hi ha una data definida per obrir, tot i que s’espera que sigui en els pròxims mesos. Aquest serà el segon establiment de 365 Obrador a Sabadell, juntament amb el que ja hi ha en funcionament a la ronda de Zamenhof cantonada avinguda de Francesc Macià. Es tracta d’una cadena de franquícies que ofereix productes de forn, brioixeria, cafè, pastisseria, entrepans, plats i càtering, entre d’altres.

Edifici protegit

La singularitat d’aquest immoble és que està protegit pel catàleg de protecció del patrimoni local, ja que va ser el despatx dels industrials tèxtils Gorina, per la qual cosa, a grans trets, s’ha de conservar la façana i l’estructura. És un dels vuit que queden a Sabadell i que tenen aquesta catalogació, juntament amb el Genís i Pont, entre els carrers de Sant Josep i del Carme; el Lluch, al carrer de la Indústria 8-10 i que és la seu de l’Oficina d’Atenció Ciutadana; Buxeda, a la Rambla, 65; Coromines, al carrer de Sant Feliu, 10-14; Solé, al carrer de l’Estació, 40; Romeu, entre Creueta i Narcisa Freixas, i el despatx habitatge Garriga Germans, a la cantonada dels carrers de la Font Nova i les Comèdies.

El Despatx Gorina el va construir l’arquitecte barceloní Francesc Guàrdia i Vidal l’any 1933. Té planta baixa, pis i àtic i es caracteritza per la seva forma cúbica, la façana simètrica i les finestres apaïsades.

L’antic Despatx Gorina serà un lloc de degustació

Comentaris
To Top