Vallès

Ja es poden sol·licitar els abonaments de transport bonificats

La mesura s’ha pres davant la previsió d’una allau de peticions, i amb l’objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació

Màquina expenedora de Renfe

Renfe ha obert aquest dilluns a la seva pàgina web un registre per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pel govern espanyol pels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant. Els usuaris podran demanar els seus títols multiviatge, però no els començaran a rebre fins al 24 d’agost, moment en què també hauran d’abonar el dipòsit corresponent a cada abonament: de 10 euros per Rodalies i de 20 euros en els serveis de mitja distància. Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura.

La mesura s’ha pres davant la previsió d’una allau de peticions, i amb l’objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació. Les mesures de gratuïtat del transport públic de Rodalies i Mitjana Distància, vigents des del mes de setembre fins el gener del 2023, tindran un cost de 200 milions d’euros per a les arques de l’Estat.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va calcular que la mesura del govern espanyol, titllada de “populista”, suposarà un “forat” de 50 milions d’euros a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, Puigneró va afegir que Renfe deixarà d’ingressar entre 150 i 200 MEUR com a conseqüència de la mesura. “No seria millor que amb aquests diners proposessin millores per al server de Rodalies a Catalunya?”, va dir.

Comentaris
To Top