Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament busca nous inquilins per als mòduls buits de l’Eix Macià

A la vorera central de l’Eix Macià hi ha quatre mòduls, dels quals només en funciona un. Fa diversos anys que s’han anat quedant sense inquilins i l’Ajuntament els vol revitalitzar. Però no pensen el mateix des de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, que creuen que és el moment d’eliminar-los i que els veïns guanyin espai de passeig.

Els locals buits estan entre el Paddock i Del Llac Center / VÍCTOR CASTILLO

La previsió del Govern és que a finals d’aquest any els tres mòduls que estan buits surtin a concurs públic perquè algú els doni una activitat que ajudi a recuperar la vida en aquest espai. Les bases per treure els mòduls a licitació ja estan aprovades i només s’hi permetran establiments de restauració, apunten fonts municipals. Des de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, el seu president, Rubén Cantó, apunta, però cap a una altra direcció. Els veïns creuen que “la solució és treure aquests locals”, la qual cosa “alliberaria espai a les voreres i faria els passejos més agradables per als vianants”, cosa que creuen que fa falta. Si falta espai, diuen, caldria aprofitar els locals buits que hi ha a l’edifici Del Llac Center.

Aquesta acció s’emmarca en la voluntat del Govern de revitalitzar l’Eix Macià, on passada la Festa Major preveu invertir uns 103.000 euros per ampliar els espais verds, plantar nous arbres i reparar les voreres. De totes maneres serà una intervenció discreta, sense alterar els vials de circulació de cotxes i bicicletes.

Nova residència

Paral·lelament, aquest àmbit presentarà un canvi important quan entri en funcionament la residència d’estudiants en què s’està reconvertint el Llac Center, ja que tindrà 364 llits en total i la previsió del promotor privar que la gestiona és que obri a principis del 2024. La residència s’està construint en les dues torres de l’edifici, però quedarà igualment per resoldre què es fa, si es fa alguna cosa, amb el centre comercial ara abandonat de la seva part inferior, el que des del carrer es veu com un cub de color blau.

En el cas dels futurs inquilins dels mòduls centrals de l’Eix Macià, les inversions per adaptar els locals a les necessitats dels nous llogaters aniran a càrrec d’ells, ja que l’Ajuntament només cedirà l’espai a canvi d’un cànon de concessió.

La residència del Llac Center vol obrir el 2024

Publicitat
Comentaris
To Top