ESPORTS

Les partides ràpides i simultànies de la SC Colon han estat un èxit absolut

Partides ràpides SC Colon
La sala de Can Balsach, plena durant una de les partides / CEDIDA

Bona alternativa. Tot estava preparat per organitzar una nova edició del Torneig Internacional Ciutat de Sabadell per la Festa Major, però els responsables de la Societat Coral Colon es van adonar, dues setmanes abans, que el nivell d’inscripció era molt baix. “Normalment, després de vacances, molts pares i fills venen a fer partides i aquest any no passava. Vam atribuir-ho a l’avançament de dates del curs escolar i vam decidir la suspensió perquè és un torneig que requereix un protocol i també unes despeses que s’eleven als 10.000 euros. No ens podíem arriscar”, explica Sílvia Pérez, directora de l’Escola d’Escacs de la SC Colon.

En aquell mateix moment es van posar a treballar en una alternativa per la Festa Major i van organitzar un torneig obert de partides simultànies i ràpides. L’èxit ha estat absolut. “Han participat uns 120 jugadors durant els quatre dies del torneig que es va disputar a les instal·lacions de Can Balsach”, confirma la Sílvia. Fins i tot van haver de fer dos grups de partides ràpides, un de nivell més alt i un altre per iniciats i nens.

Els guanyadors

La fórmula va tenir una excel·lent acollida i alguns jugadors repetien en dies diferents, amb l’al·licient dels premis diaris. Cayetano Alonso, Victor Ribas i Reynaldo Piñero van ser els guanyadors del grup A i Julián Martín Caro (dos dies) i Daniel Berbel en el grup B. El dilluns es van disputar les finals i el guanyador absolut seria Cayetano Alonso, un veterà de l’entitat amb una curiosa anècdota: “feia molt temps que no jugava. Ell és un gran jugador, però es dedicava més a veure els campionats que transmeten les diferents plataformes. Ara es va animar a jugar i ha demostrat que té un gran nivell”, diu la Sílvia.

Aquests tornejos han servit de magnífic aparador per enganxar gent jove i la Societat Coral Colon ja ho té tot a punt per afrontar el diumenge que ve la Diada, una cita federada que reuneix a grans mestres. L’organització confia en una participació superior al centenar de jugadors a les instal·lacions de Can Balsach.

Comentaris
To Top