Ciutat

L’Obrera es mobilitza abans del desallotjament

mani obrera
La manifestació ha aplegat unes 1000 persones / Victor Castillo

L’1 de maig del 2015 l’Obrera obria les seves portes. L’espai iniciava el seu recorregut amb l’ocupació d’un antic edifici abandonat de l’Avinguda Barberà. Durant aquests 7 anys el centre social ha ofert una gran varietat d’activitats a les veïnes de l’Eixample i voltants: el gimnàs popular Rukeli, una escola d’idiomes o un hort comunitari en són alguns exemples.

mani obrera

Les pancartes amb el lema ‘Es queda al barri’ han omplert la manifestació / Victor Castillo

Ara, però, el projecte està en perill. El fons d’inversió Nedax, nou propietari del local, els vol fora. Malgrat els intents d’arribar a un acord aquest no s’ha produït i el desallotjament és imminent. Davant la situació el centre social s’ha mobilitzat. Per això aquest dissabte un miler de persones han creuat la Rambla per exigir la continuïtat del projecte.

La manifestació ha arrencat a la plaça del Doctor Robert amb diferents parlaments. “En 7 anys hem demostrat que som un espai de transformació, no permetrem que ningú ens faci fora”, ha argumentat una de les seves portaveus, Helena Vázquez. “Fem una tasca social imprescindible bona mostra és tota la gent que avui ens fa costat”, ha afegit. Des de l’Obrera s’ha criticat la poca voluntat de diàleg de Nedax, així com la gestió del govern municipal. L’espai considera que podrien fer més del que han fet.

mani obrera

La concentració inicial ha rebut el suport de la cultura popular de la ciutat / Victor Castillo

La convocatòria ha acabat al local de l’Obrera, posteriorment s’ha organitzat un sopar i una festa per recollir fons abans del més que possible desallotjament.

Comentaris
To Top