Ciutat

FOTOS | “Al menjador de l’escola cada dia sobra menjar: abans es llençava, ara es dona”

L’Escola Mare de Déu de La Salut de Sabadell ens convida a la cuina per conèixer el programa Recooperem contra el malbaratament alimentari

Un dia verdura, l’altre estofat, l’altre arròs… Quan has de fer menjar per a tota una escola, calcular les proporcions de forma exacta és gairebé impossible. Millor que en sobri, que no pas que en falti, diuen… Però què en fem del que ha sobrat? “Doncs abans es llençava, ara li donem una nova vida”. La Maite és la cuinera de l’Escola Mare de Déu de la Salut, una de les sis escoles del municipi que aquest curs s’ha sumat al programa Recooperem en contra del malbaratament alimentari.

Sabadell inicia una prova pilot a sis escoles contra el malbaratament alimentari

El projecte, des de dins

Ens hem endinsat a la cuina d’aquest centre educatiu per conèixer in situ, com funciona aquesta recuperació del sobrant alimentari. “Normalment, sobra menjar per a fer set racions generoses, que es congelen i són recollides els divendres per a portar-les al rebost solidari”, indica la Maite, que s’encarrega https://uwkamagrakopen.com/ de redistribuir aquest menjar en tuppers de forma altruista. Els recipients són biodegradables i els proporciona l’Ajuntament; la cuinera s’encarrega d’etiquetar-los amb la data i la tipologia d’aliment.

La Maite, a la cuina de l’Escola Mare de Déu de la Salut / Aina Torres

Hi ha productes, com algunes verdures, que no poden congelar-se perquè es fan malbé, “hi ha aliments que els aprofitem per a fer nous plats o algunes salses”, sosté la Maite. El Consell Comarcal del Vallès, l’Ajuntament de Sabadell i la comunitat educativa, que lideren la iniciativa, preveuen ampliar-ho a la resta d’escoles de la ciutat durant els darrers cursos.

/ Aina Torres

/ Aina Torres

/ Aina Torres

Comentaris
To Top