Oci i cultura

FOTOS | Blancaneus: una princesa del segle XXI

Gairebé tothom coneix el conte de la Blancaneus i els Set Nans. La història popular, principalment la versió dels germans Grimm, forma part de l’imaginari de moltes generacions i ha estat adaptada en incomptables ocasions. I això mateix ha fet la Joventut de la Faràndula, que ha reinventat aquest clàssic de la cultura popular de la mà d’Albert González, autor i director de l’espectacle; que ja va ser estrenat ara fa 10 anys a la platea ‘farandulera’.

blancaneus

L’espectacle combina elements clàssics del conte amb altres aspectes més moderns / Victor Castillo

Trencant estereotips

L’obra, en format musical, deixa ben clar des del principi que és diferent. Amb cançons a ritme de rap, pop, tango o cúmbia ofereix un toc modern, humorístic i gamberro, trencant amb l’ideal típic que tenim del conte. Els personatges també tenen aquest estil, sobretot la protagonista. La Blancaneus d’aquesta història té un caràcter fort i independent, amb molta energia i carisma. Una visió completament allunyada al típic estereotip de princesa, i és que en aquesta obra la podem veure roncant, fent rots i prenent en tot moment les seves pròpies decisions.

Tot i la modernització de l’argument, la Blancaneus és considerat un conte infantil. I s’ha notat, ja que la majoria del públic estava conformat per famílies que s’ho han passat d’allò més bé. Fins i tot, de manera espontània, alguns infants han anat responent algunes preguntes llançades pels personatges.

blancaneus

Tot i ser una adaptació, l’obra manté alguns elements clàssics com l’escena del petó / Victor Castillo

Nova temporada

En definitiva, la reinvenció de la Blancaneus és un espectacle que val molt la pena. Tant si es coneix l’argument, com si encara no l’heu pogut gaudir. Com dèiem, l’obra suposa una de les primeres de la nova temporada estable de la Joventut de la Faràndula. Especial pels seus 75 anys i també per haver rebut la Creu de Sant Jordi de 2022. La programació d’enguany es completa amb els Pastorets- al desembre i gener- i ja el 2023 amb: els Pastorets infantils, el Teatre dels Somnis, Aladí i Alexandra la Pirata.

blancaneus

La gran varietat de colors i l’escenografia aporten molt dinamisme a l’obra / Victor Castillo

Comentaris
To Top