Oci i cultura

Joventut de la Faràndula i Joan Carles Doval recullen la Creu de Sant Jordi

Guanyadors de la Creu de Sant Jordi 2022

Una vintena de personalitats i una desena d’entitats van rebre la màxima distinció de la Generalitat

Guanyadors de la Creu de Sant Jordi 2022 / CEDIDA

La presidenta de l’entitat Joventut de la Faràndula i el productor discogràfic i impulsor del segell Picap, Joan Carles Doval, ja tenen a les seves mans la Creu de Sant Jordi. Una vintena de personalitats i una desena d’entitats van rebre la màxima distinció de la Generalitat, el vespre de dilluns al Teatre Monumental de Mataró.

La Generalitat ha fet públiques les raons a l’hora de concedir la Creu de Sant Jordi. En el cas de l’entitat i el productor sabadellenc, els motius exposats són els següents:

Joan Carles Doval, productor discogràfic

Per la seva contribució a l’edició i promoció de la música que es fa a Catalunya, especialment la cantada en català, i la seva defensa dels interessos de les companyies fonogràfiques de Catalunya. Fundador de PICAP, una de les empreses puntals del sector discogràfic a Catalunya, el seu suport a intèrprets i autors d’arreu del territori ha afavorit la música d’aquest país.

Ha treballat amb els millors artistes de Catalunya, sense fer distinció de gèneres musicals, i apostant per la qualitat i la creativitat com a pilars fonamentals per promoure el consum de música enregistrada.

El sabadellenc Joan Carles Doval amb la Creu de Sant Jordi

El sabadellenc Joan Carles Doval amb la Creu de Sant Jordi

Joventut de la Faràndula

Per l’afany durant els seus 75 anys d’història de promocionar el lleure, la cultura i el teatre entre els infants de Sabadell i de tot Catalunya. És la primera entitat que va fer teatre amateur per a infants i joves a tot Catalunya i la seva tasca ha contribuït a fer del teatre infantil un dels pilars fonamentals de les arts escèniques, i del desenvolupament personal al llarg de la vida.

L’accés a una programació estable i la formació teatral ha permès a diverses generacions d’infants i joves a rebre educació en direcció, interpretació, formació, cant, escenografia, vestuari, il·luminació i so, entre altres.

Anna Vidal, presidenta de Joventut de la Faràndula, recull la Creu de Sant Jordi

Comentaris
To Top