Vallès

Cerdanyola, pionera en la prevenció dels trastorns alimentaris en adolescents

Els casos de Trastorns de la Conducta Alimentària són un problema creixent en la nostra societat. Es tracta de malalties vinculades amb la salut mental i que afecten especialment els adolescents. Per això, actuar en els centres educatius és fonamental.

Cerdanyola va presentar la setmana passada un programa pioner en la prevenció i detecció primerenca dels Trastorns de la Conducta Alimentària en població adolescent, que es durà a terme amb prop d’uns 500 alumnes de 3r de l’ESO del municipi vallesà. Hi participaran tots els instituts públics de Cerdanyola, les escoles concertades FEDAC i Escaladei, i l’escola d’educació especial Flor de Maig.

Està previst que la iniciativa es posi en marxa al llarg d’aquest mes, de la mà de la Fundació FITA, i amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat. Cerdanyola servirà així com a prova pilot i, posteriorment, el projecte s’estendrà a altres poblacions de Catalunya.

La seva implementació a Cerdanyola constarà de dues fases. En la primera, hi participaran alumnes, les seves famílies i docents, mitjançant tallers de promoció de la salut mental o de la prevenció i detecció primerenca dels trastorns alimentaris per a famílies i formació per als adolescents. La segona part estarà més centrada en els adolescents per detectar “inici o risc” de desenvolupar aquesta malaltia.

Comentaris
To Top