Ciutat

En alerta davant del nou episodi de vent i fred

Protecció Civil ha activat novament aquest dijous la fase d’alerta del pla per risc de vent Ventcat i també la del pla Neucat i ha demanat prudència davant d’un nou episodi de vent, neu i fred a tot el territori català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent tornarà a bufar amb intensitat durant aquest divendres, amb temperatures per sota dels 10 graus a la ciutat.

A Sabadell, l’arribada de la borrasca Fien ha deixat ratxes de vent superiors als 70 km/h el passat dimarts, segons l’anemòmetre del Servei Meteorològic de Catalunya, ubicat a l’estació automàtica Sabadell-Parc Agrari. A partir d’aquest divendres, els termòmetres poden marcar temperatures per sota dels 0 graus, amb màximes que fregaran els 10. Durant el cap de setmana, la caiguda encara podria ser més notable, segons les previsions.

Ratxes de 90 km/h

Les comarques més afectades pel nou episodi seran l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, l’Alt i el Baix Camp, tot i que el fenomen serà generalitzat i amb ratxes de més de 90 kilòmetres per hora. Pel que fa a la neu, durant la tarda i la nit d’aquest dijous s’ha d’intensificar al Pirineu i podria afectar també altres comarques de fora amb nevades més febles.

La combinació de vent i neu produirà el fenomen del torb, per la qual cosa es desaconsellen les activitats d’alta muntanya. De matinada el fort vent es mantindrà i de cara al matí i fins al migdia de divendres quedarà restringit al sud i a les comarques del Pirineu i Prepirineu, sobretot oriental, i l’Alt Empordà.

Ràfegues de més de 70km/h, fred i poca pluja

Comentaris
To Top