Ciutat

El Centre de Medicina Correctiva inaugura una nova unitat de fibromiàlgia a Sabadell

Les persones que pateixen fibromiàlgia disposen d’una nova unitat d’atenció al Centre de Medicina Correctiva, situat al carrer de Casanovas i Bosch, 46, Sabadell. La inauguració de l’espai es va fer aquest dimarts i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la regidora de Salut, Sònia Sada, que van voler donar suport a la iniciativa.

Un moment de la presentació de la unitat / AINA TORRES

L’apoderada del centre, Anna Freixes, assegura que obrir aquest espai “és important perquè la fibromiàlgia és una malaltia que no s’aborda molt bé, i la gent comença a anar a un metge i a un altre i costa molt tenir un diagnòstic”. Amb la unitat hi col·labora, entre altres, l’associació Fibroapoyo, i va dirigida a totes les persones que pateixen el dolor crònic derivat d’aquesta patologia. La voluntària de l’associació Minerva San Nicolás, que també va assistir a l’acte de presentació apunta que “els pacients de fibromiàlgia detectem que hi ha professionals que no sabem què fer amb nosaltres, i això és frustrant”, per això valora positivament poder tenir un punt de suport en llocs com aquest. I, al seu parer, el problema és que els recursos públics que s’hi destinen són insuficients, per la qual cosa els pacients que poden acaben anant al metge privat.

Minerva San Nicolás impulsa la creació d’unitats de fibromiàlgia / AINA TORRES

Es calcula que el 2,4% de la població espanyola (més de 900.000 persones) pateix aquesta malaltia i, al món, al voltant del 5% de la població. Farrés va recordar que la fibromiàlgia afecta especialment les dones i va transmetre “el compromís de la ciutat, i personal, per poder avançar en aquestes malalties”. I, tot i reconèixer que potser no era el lloc per dir-ho -es trobava en un centre mèdic privat-, l’alcaldessa va dir que “s’haurien d’abordar des de l’àmbit públic, on hi hagués la detecció que tant costa i l’acompanyament”.

La doctora Sheila López lidera l’equip mèdic multidisciplinari que forma la unitat. És internista del Taulí i, a banda d’això, dos cops al mes farà les primeres visites corresponents al Centre de Medicina Correctiva. L’equip també l’integren professionals de psicologia, nutrició, fisioteràpia i osteopatia.

Marta Farrés, a l’esquerra, i Sheila López, a la dreta, durant la presentació / AINA TORRES

A San Nicolás, de 48 anys, li van diagnosticar fibromiàlgia fa un any, però quan en tenia 17 ja patia pèrdues de coneixement, disautonomia, que es produeix quan el sistema nerviós autònom no funciona correctament. En tot aquest temps, el que ha trobat més a faltar ha sigut l’acompanyament, i això és el que vol canviar impulsant aquesta unitat. “Acompanyar els pacients, perquè és la part que faltava. No estàs boja, el que et passa és real”, remarca.

Publicitat
Comentaris
To Top