Publicitat
Ciutat

Els sindicats avisen que la reubicació d’infermeres debilita la qualitat assistencial

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), juntament amb l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i altres sindicats com UGT, han expressat la seva preocupació per la reubicació de les infermeres que van aprovar l’oposició del 2018, que ha obligat a modificar els seus àmbits d’especialitat. El traspàs de professionals es produeix especialment de primària a hospitalària, provocant un dèficit en la continuïtat assistencial.

Els sindicats denuncien la situació que viuen aquests professionals després de la resolució de la darrera convocatòria específica per proveir places bàsiques de la categoria de diplomat sanitari en Infermeria (subgrup A2) a l’Institut Català de la Salut (ICS). Segons aquesta, al voltant d’una seixantena de professionals de l’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord -regió que inclou Sabadell i altres CAP de la comarca- han vist com se’ls assignava una nova plaça fora del seu àmbit d’especialització i formació.

Més d’una vintena d’infermeres a Sabadell

A Sabadell, més d’una vintena de professionals es veuen obligats a traslladar-se a un nou centre hospitalari, deixant enrere les seves funcions en els ambulatoris i veient com el coneixement adquirit perd pes en el seu dia a dia professional. En alguns casos, la reubicació té també a veure amb càrrecs de gestió i administració en els centres. Segons apunten fonts sindicals, aquest canvi s’ha de produir de forma imminent.

Davant d’aquest escenari, el col·lectiu alerta que les noves funcions perjudiquen la qualitat assistencial, en un moment en què l’especialització i l’expertesa són aspectes clau en el desenvolupament del sector sanitari. En aquest sentit, impacta també en la confiança dels pacients i usuaris, que en molts casos deixaran de conèixer la persona que els ha d’atendre. Així, una de les àrees més afectades és la pediatria.

Per això, el col·lectiu ha exigit en els últims dies obrir una taula de diàleg per començar un procés d’estabilització i garantir que el sistema assistencial no es veu perjudicat per la reubicació del personal. En aquesta línia, reclamen que s’aturin aquests trasllats, davant el trasbals professional i personal que poden comportar.

Publicitat
Comentaris
To Top