Ciutat

Adeu a la mascareta al transport públic: “Ja tocava!”

Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco

“Ja tocava. Era una decisió que queia pel seu propi pes”, coincidien a analitzar alguns usuaris a l’autobús a primera hora. Aquest dimecres al matí, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença avui un cop publicada al butlletí.

Entre els usuaris, també n’hi havia que encara la portaven: “val més assegurar igualment”, deia un d’ells. Altres, també amb la mascareta posada, decidien treure-se-la en adonar-se de la nova realitat: “És el costum, han estat molts mesos havent de dur-la”, admetien entre riures.

En els últims mesos, des de la flexibilització de les mesures contra la Covid en diversos sectors, molts usuaris ja havien deixat de portar la mascareta, especialment al tren. “Era habitual veure gent sense dur-la. Ara, almenys, s’evita que es generin conflictes entre viatgers per aquest tema”, analitzava un dels passatgers.

Tot i la desaparició de l’obligatorietat al transport públic, la mascareta continuarà sent obligatòria als centres i serveis sanitaris i a les farmàcies. També als centres sociosanitaris l’hauran de portar els treballadors que estiguin en contacte amb residents o en zones compartides amb ells, així com els visitants quan estiguin en zones compartides.

A quins llocs continuarà sent obligatòria la mascareta?

Comentaris
To Top