El femení de l’OAR Gràcia torna a tombar el líder i fa un pas de gegant

Maria Monllor va ser clau en la gran victòria gracienca / Èric Altimis (CEDIDA)

Doblet. Les emocions del partit masculí es van traslladar al que van jugar a continuació OAR Gràcia i Mislata, o dit d’una altra manera, segon contra primer del grup C de la Divisió Plata Femenina. Tots els ingredients anteriors van fer també acte de presència per proporcionar un altre enfrontament renyit, igualat i incert fins que arribà l’esclat pletòric de les verd-i-blanques, quan s’apropava el final, per sentenciar i superar el Mislata com havia fet a la primera volta.

Als dos equips els va costar arrencar perquè les defenses no van permetre gaires alegries al rival, de manera que les possessions malbaratades van superar amb escreix les escasses que es van transformar en gol en els 10 minuts inicials (3-3). A partir d’aquí el partit es va començar a animar, sempre seguint la pauta que cada gol en una porteria era immediatament contestat pel següent en la contrària. Així, fins al 12-12 que donà pas al parcial 2-0 que tancà la primera part amb petit avantatge gracienc (14-12).

Sis minuts màgics

Començar la segona part i encadenar quatre possessions sense èxit va ser tot u per al Gràcia. El llançament desviat i les tres pèrdues consecutives van contrastar amb els 4 gols mislatencs que van capgirar el marcador (14-16). L’incendi es va sufocar immediatament (16-16) i el partit va tornar a l’estira-i-arronsa, a l’empat va, empat ve (24-24), anant cap a un final obert a qualsevol de les tres opcions possibles, però…

En sis minuts màgics les gracienques van deixar el partit resolt. Protagonisme destacat de Mercè Buxó a la porteria, on va posar pany i forrellat, i de Maria Monllor, que va acabar d’impartir un màster a la zona de pivot amb els seus tres últims gols del 5-0 amb el qual es van assegurar pràcticament la victòria quan faltaven tres minuts (29-24). El parcial hauria pogut ser encara més rotund si la portera del Mislata, Àfrica Peinado, no hagués efectuat tres providencials intervencions.

No va importar gens la rèplica visitant, massa tard, que li permeté maquillar el resultat definitiu (29-27). Pas de gegant del Gràcia que se situa a un punt de lideratge i augmenta a cinc la diferència amb el Sant Vicenç pel seu empat a Onda (28-28). Quan falten sis jornades, l’equip de Carol Carmona pot començar a somiar, però no es pot relaxar ni molt menys adormir-se.