Ciutat

Un de cada quatre menors, en risc de pobresa a Sabadell

Es tracta de joves que viuen a llars amb rendes inferiors als 16.043 euros

Joves a un institut de Sabadell / VÍCTOR CASTILLO

Un de cada quatre menors de Sabadell es troba en risc de pobresa, segons el darrer informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es tracta de joves que viuen a llars amb rendes inferiors als 16.043 euros i que han de fer mans i mànigues per arribar a final de mes. El risc de pobresa entre els infants i adolescents de la nostra ciutat està per sobre de la mitjana vallesana (20,3%). Les taxes de risc de pobresa de la província de Barcelona (22,3%) i del conjunt de Catalunya (24,2%) són inferiors a la de Sabadell però superiors a la de la comarca.

El risc d’exclusió social és una realitat que viuen de prop les entitats de Sabadell: “Atenem més famílies amb menors a càrrec”, assegura Montse Font, presidenta de Creu Roja Sabadell.  “Cal tenir en compte el context actual d’alça de preus,  moltes llars tenen grans dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques”, afegeix. En aquest sentit, Creu Roja va posar en marxa el Pla Reacciona que també atén necessitats de famílies que encara no consten als serveis socials. Des de l’entitat apunten també una altra realitat: gran part de les famílies ateses són monoparentals.

D’altra banda, segons les dades de Càritas Diocesana de Terrassa, a Sabadell es van atendre 6.640 persones el 2021 i un 30% eren menors. “Els infants són molt vulnerables a la realitat que els envolta i hem de vetllar perquè tots tinguin les mateixes oportunitats”, creu Pilar Taché, des del Programa Infància i Família de Càritas. Una realitat que va en augment.

Disparitat al Vallès

La comarca mostra una disparitat de realitats socioeconòmiques entre els seus municipis: la més elevada, amb gairebé tres de cada deu infants i adolescents en risc de pobresa és a Badia del Vallès, seguida de Montcada i Reixac (27,6%).La menor incidència de pobresa infantil, per sota del 10%, se situa a Matadepera (6,8%), Viladecavalls (8%) i Sant Cugat del Vallès (9,1%). 

Càritas 2021: més necessitats bàsiques, menys usuaris atesos

Comentaris
To Top