Ciutat

Càritas 2021: més necessitats bàsiques, menys usuaris atesos

Càritas
/ LLUÍS FRANCO

L’habitatge, la manutenció o la roba. L’any 2021 ha crescut fins al 95% el nombre de persones ateses per Càritas per cobrir necessitats bàsiques, com revela la Memòria de Càritas Diocesana de Terrassa 2021. Si bé el 2020 aquesta necessitat la tenia el 77% dels usuaris de l’entitat, la xifra ara ha escalat i representa pràcticament la totalitat dels beneficiaris.

Creix la necessitat bàsica entre els usuaris, però ara menys persones necessiten l’ajuda de l’entitat. L’any 2021, Càritas va atendre 28.086 persones dels dos vallesos, 10.361 llars. És una dada més alentadora que l’any Covid: disminueix un 15% el nombre total de persones beneficiàries de Càritas. 

Tres de cada deu, menors

Tres de cada deu persones ateses per Càritas al Vallès Occidental i Oriental aquest 2021 són menors d’edat, i quatre de cada deu persones busca un lloc de feina, segons les dades de l’informe. “Busquen noves oportunitats accedint al mercat de treball amb condicions dignes”, explica Cora Mazo, cap d’acció social de Càritas. “La situació d’exclusió social a Catalunya i els vallesos s’ha agreujat després de la pandèmia”, afegeix. 

Els serveis socials de Sabadell

La realitat de Càritas és una tònica general als serveis socials de Sabadell: el 2021 es van atendre 16.283 persones a la nostra ciutat, un 10% d’usuaris menys respecte a l’any Covid i un 0,3% menys si ho comparem amb l’any previ a la pandèmia. Però cada usuari rep ara més intervencions dels serveis socials. Són menys, però més vulnerables. Si l’any 2019 cada persona atesa rebia 2,9 atencions de mitjana, el 2021 les atencions han escalat a 3,9 per persona.

En total, el 2021 se saldava amb 63.646 intervencions dels serveis socials a Sabadell. Ara, la xifra de famílies que atén el Rebost Solidari també està a nivells prepandèmia. Segons els últims registres disponibles, el Rebost atén ara 1.800 famílies, el mateix nombre de persones que abans  de la pandèmia.

Comentaris
To Top