Ciutat

La processionària del pi es deixa veure per Sabadell

La processionària del pi, aquest dimarts, a la ciutat / AINA TORRES

Amb l’augment de les temperatures, arriba l’època de la processionària del pi, que ja s’ha deixat veure en alguns punts de la ciutat, en les darreres setmanes, com en àrees d’esbarjo on hi ha pins.

Un dels problemes més grans que creen aquestes erugues són els problemes que se’n poden derivar si se les toca o es mengen. Els seus pèls urticants poden originar reaccions al·lèrgiques en els humans i en els gossos una inflamació a la llengua i mucosa oral que pot finalment acabar en necrosi dels teixits i inclús en la pèrdua d’alguna part de la llengua. La gravetat de les lesions depèn molt del temps que l’eruga estigui en contacte amb la mucosa de la boca.

/ AINA TORRES

Què és la processionària del pi?

La processionària del pi és un lepidòpter, és a dir, una papallona que viu i s’aparella a l’estiu. Les seves larves apareixen a partir de la tardor. Durant les nits d’hivern, s’alimenten de les fulles dels pins, i durant el dia, s’agrupen en nius. A mesura que creixen i que el fred avança, construeixen nius més tancats -fins a crear la bossa característica-, que constitueixen el seu refugi durant el període de més fred. A finals d’hivern o principis de primavera, les larves baixen a terra per cercar un lloc on enterrar-se i pupar, fins que a l’estiu surten convertides en papallones.

Tractament per prevenir-la

Per prevenir l’eruga, l’Ajuntament va tractar preventivament 1.186 arbres durant el mes de novembre. De manera periòdica el consistori fa tractaments contra la processionària.

Comentaris
To Top