Diners

La vallesana Mango guanya 81 milions d’euros el 2022 (+21%)

Mango

La companyia trenca el rècord històric de vendes amb gairebé 2.700 milions d’euros en un any marcat per la inflació

Imatge de la seu central de Mango, a Palau-solità i Plegamans / LLUÍS FRANCO

Mango va tancar el 2022 amb un benefici net de 81 milions d’euros, una xifra que supera en un 20,9% els resultats del 2021 i que suposa multiplicar per quatre els guanys de 21 milions d’euros del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. La companyia de moda més gran de Catalunya ha assolit la rendibilitat més alta de l’última dècada en un exercici en què ha facturat 2.700 milions d’euros (+20,3%), la xifra més alta de la història de l’empresa. El benefici brut (Ebitda) ha assolit els 436,6 milions d’euros, 14 milions més que l’any anterior, condicionat per la inflació i el tancament de les operacions pròpies de Mango a Rússia. L’impacte del cessament d’activitat en aquest mercat ha sigut de 20 milions d’euros.

Les vendes fora de l’Estat espanyol representen el 78% del total en una empresa present a 115 mercats durant el 2022, que ha representat la “tornada a la normalitat” pel sector de la moda, segons ha apuntat el conseller delegat de l’empresa, Toni Ruiz.

César de Vicente (Mango): “El futur de la moda va més enllà de la ‘slow’ i la ‘fast fashion’”


El canal de venda en línia ha assolit 960 milions d’euros, un 36% de la facturació total, sis punts menys que l’exercici anterior per l’impuls de les botigues físiques, que ha aportat 1.671 milions d’euros.

Comentaris
To Top