Diners

La vallesana Mango tanca el 2021 amb un benefici de 67 milions d’euros

Mango
Mango té la seva seu social a Palau Solità i Plegamans / CEDIDA

Mango, amb seu a Palau Solità i Plegamans, va tancar el 2021 amb un benefici net de 67 milions d’euros, una xifra que suposa deixar enrere les pèrdues de 207 milions d’euros de l’exercici anterior. A més, l’empresa triplica els guanys de 21 milions d’euros de l’any 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. La millora del benefici respon en bona part a un increment de la facturació, que el 2021 va assolir els 2.234 milions d’euros. Això representa un increment del 21,3% respecte al 2020 i s’acosta a les xifres rècord del 2019, quan les vendes van ser de 2.374 milions d’euros, segons ha informat aquest dijous el grup en un comunicat.

Un dels principals motors de creixement va ser la venda en línia, que va situar-se en els 942 milions d’euros (+23%) i ja representa un 42% dels ingressos totals.

Les transaccions entre empreses de Sabadell i Rússia, en suspens

Ebitda de 423 milions d’euros

Així mateix, el benefici brut d’explotació (ebitda) es va situar en els 423 milions d’euros, més del doble que el 2020 i la xifra més alta que ha registrat la companyia des del 2014. També al llarg del darrer exercici, Mango ha retornat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) 120 dels 240 milions d’euros corresponents a la línia de crèdit que va sol·licitar a l’inici de la pandèmia. Malgrat que la companyia no ha utilitzat aquests recursos, detalla que manté una part del crèdit al seu balanç “per un criteri de prudència”.

En l’apartat de les inversions, Mango va destinar 45 milions d’euros a accelerar el procés de digitalització i a la remodelació de la seva xarxa de botigues. La despesa, segons indica l’empresa, és un 63,6% més elevada que el 2020. En aquest sentit, el grup va tancar 2021 amb 2.447 punts de venda en més de 110 mercats i amb una superfície total de 794.700 metres quadrats.

Comentaris
To Top