Ciutat

El Taulí incorpora una altra sala d’operacions per a les cirurgies ambulatòries

El Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) de l’hospital Parc Taulí de Sabadell ha posat en funcionament una nova sala d’operacions per a realitzar intervencions de caràcter ambulatori que no necessiten hospitalitzar el pacient. Amb aquesta incorporació es passa de quatre a cinc espais d’aquest tipus i, així, es preveu incrementar un 20% el nombre d’intervencions ambulatòries.

Nou quiròfan CQA Taulí

Nova sala d’operacions al CQA del Taulí / CEDIDA

Les obres de construcció de l’equipament han tingut un pressupost superior als 800.000 euros i formen part del conjunt d’acutacions que s’estan duent a terme per actualitzar i ampliar les instal·lacions de la corporació sanitària amb una inversió global que supera els 65 milions d’euros, entre fons europeus, del Departament de Salut, l’Ajuntament de Sabadell i propis.

El CQA va realitzar més de 7.900 intervencions quirúrgiques durant el 2022. S’intervé en qüestions com serveis d’oftalmologia, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, urologia o traumatologia.

Ara, amb la incorporació de la cinquena sala d’operacions, s’espera que l’hospital pugui assumir totes les intervencions ambulatòries sense haver de derivar pacients a altres centres hospitalaris.

El Taulí fa un pas més per solucionar les carències

Comentaris
To Top