CASTELLAR

Els polígons de Castellar, al 80% d’ocupació: “Tenen potencial sense explotar”

Polígons Castellar

Les àrees d’activitat econòmica de la vila compten amb un total de 543 naus ocupades, amb un pes important de la indústria

Imatge del polígon Pla de la Bruguera de Castellar / LLUÍS FRANCO

Els polígons d’activitat econòmica de Castellar (Pla de la Bruguera i Can Carner) es troben al 80% d’ocupació: de les 653 naus disponibles (dos milions de metres quadrats de sòl industrial), 543 estan ocupades, segons dades de l’Ajuntament de la vila referents al 2022. Des de l’Associació d’Empresaris de Castellar (ASEMCA) consideren que és un percentatge d’ocupació “correcte”, però que encara podria ser més alt si es resolen “els problemes de connexió” que asseguren que té la vila.

La construcció de la ronda Nord és, des del punt de vista de l’entitat local, “la infraestructura” que permetria “explotar tot el potencial” dels polígons: “Els polígons de Castellar tenen molta activitat, però és obvi que si tinguessin millors comunicacions amb les vies de trànsit rodat, hi hauria més empreses interessades a instal·lar-s’hi”, detalla el president d’ASEMCA, Joaquim Sesé, qui afegeix que la ronda Nord també suposaria “un impuls” per a la competitivitat de les companyies que ja es troben als polígons de la vila.

Polígons Castellar

Imatge del polígon de Can Carner / LLUÍS FRANCO

Els polígons de Castellar disposen majoritàriament d’empreses industrials i del sector serveis, tot i que també en trobem, en grau més baix, del sector primari i secundari. “Hi trobem més de 600 empreses i algunes d’elles de gran envergadura. Els polígons de Castellar tenen una estructura molt planera, estan ben organitzats i no estan col·lapsats. Les companyies ho valoren molt”, assenyala Sesé.

Riquesa i ocupació

Així mateix, es calcula que un percentatge elevat d’empreses instal·lades als polígons industrials de Castellar han estat creades a la ciutat i també ocupen un alt percentatge molt elevat de residents a la vila. Cal tenir en compte que segons dades del mes de febrer d’enguany, Castellar té 973 persones sense feina, el que suposa un 7,7% d’atur registrat, un dels percentatges més baixos de la comarca.

Com a context, al conjunt de la vila hi trobem un total de 1.612 empreses, de les quals una mica menys de la meitat estan situades als polígons. A més, l’activitat econòmica de Sabadell suma 497 milions d’euros a l’any (valor afegit brut, 2020), dels quals 174,2 pertanyen al sector de la indústria.

Comentaris
To Top