Vallès

Castellar prioritza la ronda Nord abans que els FGC

La millora de la mobilitat amb Sabadell és una de les reivindicacions històriques de Castellar del Vallès. L’alcalde del municipi i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha reiterat la necessitat que s’implementi el full de ruta en matèria d’infraestructures i transport públic establert en el Pla específic de Mobilitat aprovat el 2021 per la Generalitat de Catalunya. “Allà s’especifica que la prioritat és millorar la comunicació de carretera amb la connexió a través de la ronda Nord i els sistemes urbans de Sabadell i Terrassa”, ha manifestat al Diari.

En el document, que inclou els dos Vallesos, “també es preveu l’arribada dels FGC a Castellar”. Giménez insisteix en la voluntat de cenyir-se al document, que inclou l’arribada, no de manera immediata, del tren a través d’un perllongament ferroviari de la línia de Sabadell. Una reivindicació que la Crida per Sabadell va manifestar la setmana passada en favor de la mobilitat sostenible i de la transició ferroviària. “És fonamental millorar el transport públic i les infraestructures. No és que siguin compatibles; és que són complementaris”, ha defensat el batlle.

“Menys soroll i més treballar”

Tal com va apuntar en una entrevista al Nació Digital, l’alcalde castellarenc reitera que “no necessitem soroll, sinó que s’implementi el full de ruta. Ho necessitem ja”, sosté. “L’ordre de prioritats està fixat entre tots”, ha remarcat.

“Davant d’una publicació al Butlletí Oficial de la Generalitat no hi ha res a rebatre. Està aprovat”, ha insistit després de les últimes paraules del nou conseller de Territori, Juli Fernàndez, tancant la porta a la ronda Nord. “Reivindiquem que els acords que vam construir entre tots es mantinguin”, ha sentenciat Giménez, que demana als responsables “menys soroll i més treballar”.

Comentaris
To Top