Ciutat

El Solar dels Gats demana col·laboració ciutadana després de patir un acte vandàlic: “Són en un entorn hostil”

Diversos felins han escapat després que algú trenqués la xarxa de la instal·lació

El Solar dels Gats, reubicat a Hostafrancs en les últimes setmanes després de deixar el carrer Raimon Casellas, ha estat víctima aquesta setmana d’un acte vandàlic. Diversos animals van marxar de l’espai habilitat després que algú trenqués la xarxa que envolta la instal·lació, fent que molts felins s’escapessin. Encara paint el sentiment de ràbia i disgust, els voluntaris no han descansat en els darrers dies per recuperar-ne el màxim possible. “Fem rondes al vespre i de matinada, que és quan acostumen a sortir”, detalla la portaveu de l’Associació Solar dels Gats, Eva Fajas.

Davant d’aquest escenari, ha demanat la col·laboració dels veïns perquè es posin en contacte amb l’entitat en cas de trobar gats a la zona. Els felins feia poques setmanes que eren al nou emplaçament i no estan acostumats a viure al carrer. “Estan en un entorn hostil“, avisa. Molts es refugien als motors del cotxe, adverteix Fajas, que demana que els conductors facin un cop d’ull abans d’arrencar els vehicles. De moment, ja n’han pogut recuperar uns quants que hi estaven amagats.

El proper dilluns està prevista una reunió entre els veïns del barri i l’Ajuntament per explorar la situació i copsar les impressions de les famílies després de l’arribada de gatera a l’indret. Alguns veïns han criticat la manca d’informació per part del consistori sobre el nou equipament.

Nou espai per allotjar de manera provisional els gats del solar

Comentaris
To Top