Ciutat

Sabadell es prepara per controlar les plagues de paneroles i rates

rates paneroles control plagues
Operaris fent tasques de prevenció de plagues / CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell actuarà el mes d’abril de forma preventiva al clavagueram de la ciutat per controlar les paneroles i rats i evitar-ne plagues durant l’estiu. “La situació s’agreuja amb el canvi climàtic, per això hem incrementatla dotació”, defensa el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. L’any passat es van rebre pràcticament 1.200 denúncies de plagues als carrers de Sabadell, un 21,3% més que l’any 2021. 

Les actuacions preventives es faran a tota la xarxa de clavegueram. Primer, s’inspeccionaran els districtes 1, 2 i 3 i, a partir del 16 d’abril es completarà l’operació als districtes 4, 5, 6 i 7. “Cal controlar dins i fora: la brossa orgànica fora dels contenidors també afavoreix la presència de rossegadors i paneroles”, adverteix Cortés.

rates paneroles control plagues

/ CEDIDA

En aquest sentit, des de l’Ajuntament fan una crida a la participació ciutadana:  si es detecta la presència d’insectes o altres plagues urbanes, es pot informar a l’Ajuntament a través d’Internet o presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana més proper presentant el DNI. Es facilita la gestió si a l’avís es poden afegir fotografies, vídeos i la localització exacta de la plaga.

Cortés assegura que, un cop l’Ajuntament ho notifica a l’empresa encarregada del servei, té un termini de 24 a 48 hores per a verificar la presència de la plaga i el grau d’infestació per a actuar.

Veïns de Covadonga: “Tenim una plaga de rates des de fa mesos”

Comentaris
To Top