Ciutat

Salut ampliarà el CAP Concòrdia amb un nou mòdul

El CAP Concòrdia creixerà en el termini d’un any, segons va anunciar ahir el Departament de Salut en un comunicat. La conselleria hi destinarà 1,3 milions d’euros d’un paquet de 42 milions d’euros per ampliar 22 centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya, i aquest és l’únic de Sabadell en el qual s’actuarà. En l’àmbit vallesà, la inversió preveu construir el CUAP Baix Vallès a Santa Perpètua. La previsió és que l’ampliació sigui una realitat a finals de 2023.

El CAP Concòrdia, aquest dilluns / VÍCTOR CASTILLO

Salut no ha donat detalls encara de què es farà exactament al CAP Concòrdia, que en els darrers anys ha assumit la pediatria del CAP La Creu Alta, Can Rull i la Concòrdia, ampliant així la població de referència.

Més espai assistencial

Amb aquestes inversions, la conselleria té “l’objectiu d’aportar major qualitat i confort tant per als professionals com per a la ciutadania usuària”. Les millores ampliaran els espais assistencials, i això permetrà dotar l’equipament de nous serveis i perfils professionals que s’estan incorporant recentment a l’Atenció Primària: dietistes-nutricionistes, higienistes, fisioterapeutes, odontòlegs, treballadors socials i referents de benestar emocional. Alhora, Salut afirma que el creixement del CAP permetrà disposar d’espai per tenir més professionals d’infermeria, auxiliars i administratius.

El finançament d’aquests mòduls es farà amb els fons REACT de la Unió Europea de 40 milions d’euros, als quals sumen altres vies de finançament (2 milions d’euros).

Noves consultes a Sant Fèlix

L’ampliació del CAP Concòrdia arribarà després que en els darrers mesos s’hagin fet obres per ampliar la capacitat assistencial del CUAP Sant Fèlix. Aquest equipament, que obre 24 hores al dia a la carretera de Barcelona, ha incorporat tres noves consultes de cures, infermeria i atenció pediàtrica.

Comentaris
To Top