Ciutat

VÍDEO | Un fons marí i la visita d’El Mago Pop: així és la nova pediatria del Taulí

El Parc Taulí de Sabadell ha celebrat la inauguració de la nova decoració de l’àrea d’hospitalització pediàtrica, ambientada en el fons marí

D’un passadís blanc i fred típic d’hospital a les profunditats més misterioses de l’oceà. L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha celebrat aquest matí la inauguració de la nova decoració de l’àrea d’hospitalització pediàtrica, a la tercera planta de l’edifici Ripoll, estrenat ara fa un any. Ara, peixos de totes les mides i colors, balenes o cavallets de mar inunden d’optimisme l’estada dels més petits a l’hospital. “És una manera d’humanitzar aquest espai”, sosté Bernardo Núñez, director d’Atenció a l’Infant, que afegeix que “és una eina per aconseguir un benestar mèdic, emotiu, social i educatiu per als nens i nenes”. “Uns espais amables generen una reducció de l’estada hospitalària, de l’estrès o del dolor“, constata l’expert del Taulí.

Aquesta rentada de cara forma part del projecte Una Onada de Petits Somriures, que va impulsar-se l’any 2017 i que ara ha vist florir els seus fruits més dolços. Va néixer amb la voluntat de transformar els entorns pediàtrics en zones més confortables i agradables; no només per als infants, sinó que també per a familiars i treballadors. Amb la col·laboració de treballadors de l’hospital, societat civil i entitats públiques i privades, l’onada ja ha recaptat 157 mil euros per fer possible aquesta transformació.

Una de les voluntàries del programa, Mariona Bombardó, ha recordat emocionada els inicis del projecte. “Vaig venir a l’hospital l’any 2017 perquè el meu fill estava malalt. Vaig veure un cartell on es demanava col·laboració per refer aquesta nova zona i no m’ho vaig pensar dues vegades” ha explicat.

Una de les parets de la nova àrea pediàtrica / Víctor Castillo

La visita més màgica

El protagonisme de la jornada, més enllà dels animals marins, se l’ha endut Antonio Díaz, o més conegut com El Mago Pop. L’il·lusionista de Badia ha acompanyat a professionals del centre, pacients i mitjans de comunicació a conèixer aquesta nova zona del Taulí. El mag ha dedicat algun joc de mans als més petits; i també els ha regalat el Joc de Màgia del Mago Pop. Díaz ha destacat i ha lloat “la gran tasca que fan tots els professionals sanitaris” i ha recordat que “jo hi havia passat moltes nits, aquí!”.

El Mago Pop parlant amb un infant de l’àrea d’hospitalització pediàtrica del Taulí / Víctor Castillo

Comentaris
To Top