Històries d'amor

Aurora i Jesús: 61 anys junts, tota una vida en comú

Es diuen ràpid, però són molts anys. 55 anys casats, 61 des del primer dia que es van conèixer. Era l’any 1962 quan l’Aurora i el Jesús es van veure per primer cop. Ella tenia 15 anys i tornava de passar un any a París, i un dia pel carrer les seves mirades es van creuar. Es van fixar l’un amb l’altra.

Ja en aquells temps, el Jesús era un videoaficionat. Des d’aleshores, la seva càmera ha immortalitzat una vida en comú: primer en blanc i negre, després en color. Una història que va començar amb ells dos, i que després s’hi van afegir les filles, i, molts anys més tard, els nets. I entremig, les bodes de plata i d’or.

El secret de tants anys? “Deixar espai” per a cadascú per poder estar amb els amics i fer activitats pròpies i “saber escoltar”, explica l’Aurora. El Josep parla de perseverança i compromís: “Una paret es pot tirar en mitja hora. Construir-la triga molt més. Una parella i una família és el mateix, s’ha de preservar”, reivindica.

Encara recorden els primers Sants Valentins junts en temps de la dictadura, quan Sant Jordi estava vetat per ser una festivitat catalanista. Amb la mateixa complicitat i estima, s’apropen a diumenge amb l’esperit de viure la festa en parella i en família.  

Comentaris
To Top