ESPORTS

L’At. Osasuna recorda l’origen per arribar a la final de Copa amb una tanca a la Nova Creu Alta

La curiosa tanca publicitària que Osasuna ha penjat a l'Estadi de la Nova Creu Alta / D.S.

Una tanca de publicitat ben visible ha aparegut en el perímetre de l’Estadi de la Nova Creu Alta. La curiositat és que el promotor de l’anunci es l’At. Osasuna i té una referència directa amb la seva imminent final de Copa del Rei, la segona de la seva història, davant el Real Madrid el pròxim 6 de maig a Sevilla.

Qué té a veure la Nova Creu Alta i el Centre d’Esports en tot això? Per què el club navarrès ha decidit posar aquest anunci? Quin és el missatge? Doncs l’At. Osasuna pretén recordar que tot té un origen i en aquest cas, subratlla que el camí fins a la final de Copa va arrencar amb un partit molt recordat per l’afició rojilla. Va ser el 7 de juny del 2015 a l’Estadi creualtenc, en l’última jornada d’aquella temporada 14/15 en la qual el Centre d’Esports va perdre la categoria.

Osasuna arribava amb l’aigua al coll, depenent d’ell mateix per eludir el traumàtic descens a Segona B que podia posar fins i tot en perill la institució, immersa en una greu situació econòmica. L’única taula salvadora era la permanència. Uns 4.000 aficionats es van desplaçar des de Pamplona per donar suport al seu equip. Semblava gairebé un tràmit tenint en compte que el Sabadell havia baixat matemàticament la setmana anterior i la seva motivació esportiva era mínima.

Jornada dramàtica

La sorpresa va ser quant a la primera part, els arlequinats es van avançar amb dos gols, obra de Collantes i Aníbal. El 2-0 era un cop duríssim. Fins i tot el pal va evitar el 3-0 de Collantes a la segona meitat davant la incredulitat dels aficionats visitants, que van omplir tot el Gol Sud del color vermell. Estaven desfets i tot apuntava a una prima del Racing de Santander al Sabadell per guanyar i salvar-se el conjunt càntabre.

A l’últim quart, va arribar la reacció desesperada d’Osasuna. Un gol de David Garcia i un de Javier Flaño en el temps afegit van permetre sumar l’empat (2-2) que evitava el descens, desfermant la festa de l’afició visitant després de viure, sens dubte, un dels partits més dramàtics de la seva història. Ara, el club navarrès, tot un exemple de gestió, vol recordar aquell origen de fa 8 anys com un punt d’arrencada per arribar a consolidar el club a Primera Divisió i disputar una final de la Copa del Rei. Una manera de recordar que els clubs modestos tenen moments decisius en la seva història i el de Sabadell ho va ser per reviure i construir un futur molt millor. Una qüestió d’ànima, com diu l’anunci.

Comentaris
To Top