Oci i cultura

FOTOS | Sabadell celebra la 27a edició del Dia Internacional de la Dansa

dia mundial de la dansa
Dansa a la plaça de l'Argub /David Chao

La 27a edició del Dia Internacional de la Dansa s’ha viscut intensament a Sabadell. Enguany amb novetats. I és que aquest cop les celebracions han durat des de dijous fins al diumenge, amb diferents activitats per acostar coreografies d’escoles i entitats de ball al públic. Diversos dies de dansa i cultura en què s’ha homenatjat Sabina Rocamora. una de les figures de la dansa clàssica més importants de la història de la ciutat, que va morir el passat dia 3 de maig.

Dansa arreu

Durant el cap de setmana la ciutat s’ha omplert de dansa. Dissabte al matí Innedit Dance Complex ha realitzat una coreografia de dansa urbana i el rap Futur just, a la plaça del Doctor Robert durant la Festa del Comerç Just. A la tarda a la plaça de l’Argub, s’ha celebrat un taller de dansa amb família, a càrrec de la companyia Petit Món; una mostra de dansa contemporània, per l’Escola de dansa Bots; i l’espectacle Ramat hipnòtic o llibertat?, de la companyia Petit Món i l’Associació de Dansa Contemporània.

dia mundial de la dansa

La cita de diumenge ha aplegat 22 escoles de ball sabadellenques / Aina Torres

Una de les coordinadores dels actes ha estat Laia Vila , de El Petit Món, que ha valorat així la cita: “Aquest any hem volgut englobar la jornada en el concepte Sabadell Dansa i fer que dures més dies i que tingués formats més inclusius”, ha explicat. Un dels objectius ha estat portar la dansa arreu de la ciutat: “El que ens interessa és que la dansa surti al carrer perquè tothom pugui veure-la, gaudir-la i animar-se a ballar”. També tractar diversos temes com la violència de gènere, la immigració i la diversitat funcional. “Estem molt contents perquè és el primer any que hem fet aquest format, però la gent està responent i esperem que es converteixi en tradició”, ha afegit Llunell.

Estils per a tots els gustos

El diumenge, la plaça Dr Robert ha acollit la tradicional mostra de dansa. Hi han participat 22 escoles de ball de la ciutat i desenes de ballarins. Amb les seves actuacions han omplert la plaça de variades coreografies de grans formats. Així doncs, el públic ha pogut gaudir de hip-hop, balls tradicionals i ballet, entre altres.

“La gent té molt interès per la dansa. La nostra intenció és que arribi a tothom i crec que ho estem aconseguint”, ha assegurat Imma Tenor, de BiArts Sabadell. Sobre el fet que la majoria de ballarins siguin joves i del sector femení, ha dit: “És cert que hi ha pocs homes, però a poc a poc va canviant. L’edat influeix, però sempre es pot ballar, si es té passió”.

La data oficial del Dia Internacional de la Dansa va ser el passat 29 d’abril; no obstant això, l’organització va decidir celebrar la festa aquest primer cap de setmana de maig.

Fotos

dia mundial de la dansa

/ David Chao

dia mundial de la dansa

/ David Chao

dia mundial de la dansa

/ David Chao

dia mundial de la dansa

/ Aina Torres

dia mundial de la dansa

/ Aina Torres

dia mundial de la dansa

/ Aina Torres

dia mundial de la dansa

/ Aina Torres

dia mundial de la dansa

/ Aina Torres

Comentaris
To Top