Ciutat

El PSC es compromet a destinar 900.000 euros l’any per desplegar el Pla d’Accessibilitat

Farrés assegura que “el nostre compromís és que no quedi en paper mullat”

Una dona creua un pas de vianants per la calçada / AINA TORRES

El PSC es compromet a “destinar el pressupost necessari” per desplegar el nou Pla d’Accessibilitat si guanya les eleccions i governa la ciutat després dels comicis del 28 de maig. Serien uns 900.000 euros anuals en cinc anys, 4,5 milions d’euros en total. En un comunicat, l’alcaldable socialista i actual alcaldessa, Marta Farrés, assegura que “el nostre compromís és que el Pla d’Accessibilitat no quedi en paper mullat”.

L’adaptació de passos de vianants i l’eixamplament de voreres seran “les actuacions prioritàries”. També es volen potenciar els jocs infantils inclusius. D’altra banda, es pretén conscienciar les empreses que treballen per l’Ajuntament perquè quan facin obres retirin els elements que ocupen voreres impedint o dificultant el pas.

Farrés opta a la reelecció i vol que aquesta qüestió continuï sent una prioritat del Govern en el pròxim mandat. El PSC reivindica que Sabadell sigui un lloc “on qualsevol persona amb discapacitat, gent gran i també aquelles que porten cotxets per a infants es puguin moure fàcilment”.

Més enllà de l’espai públic, també es vol treballar l’accessibilitat en altres àmbits, com els espais d’atenció al públic i actes organitzats per l’Ajuntament. Es vol continuar amb iniciatives com que les activitats de Festa Major tinguin en compte les necessitats de les persones sordes o cegues, amb discapacitat intel·lectual o cognitiva.

Comentaris
To Top