Eleccions municipals 2023

Amadeu Papiol (PDeCAT): “Sabadell ha perdut oportunitats i el lideratge que tenia”

És el primer cop que entoma un projecte polític. Amadeu Papiol és el primer dels germans nascuts a Sabadell: la seva família procedeix del Vendrell i es considera “un sabadellenc molt arrelat amb aires del Penedès”. Ha treballat com a assessor fiscal i ha estat molt vinculat a nombroses entitats socials i culturals de la ciutat, i també immers en la causa independentista. Ara vol revifar la marca PDeCAT a Sabadell. 

És el seu primer repte polític. Què l’ha portat a presentar-se com a cap de llista? M’ho van encarregar des de Barcelona: s’acostaven les eleccions i em van demanar que liderés el projecte. Hi ha responsabilitats que, quan te les demanen, has de fer l’esforç.

En poques idees, quines són les línies mestres del vostre projecte? El primer lema és Sabadell ningú no l’estima tant com tu. De partit només n’hi ha un, es diu Sabadell. I també treballarem per tu i amb tu: donar és molt fàcil, però qui m’ho has d’omplir de contingut ets tu (com a barri). I el tercer lema és des del municipi, construïm Catalunya. D’altra banda, Sabadell ha perdut lideratge i oportunitats i ara ho aprofita Sant Cugat i rodalia. Sabadell està exportant 15.000 persones que treballen fora. Perquè no tenim el Quart Cinturó, perquè diem que no a moltes coses.

Però voldria parlar de propostes concretes. El Quart Cinturó, respectuós amb el medi ambient i l’estructura de territori: soterrant, amb cornises verdes… També volem deixar de viure d’esquena al riu Ripoll. I volem donar vida, continguts i serveis al Parc Taulí i l’Artèxtil, la Caserna de la Guàrdia Civil i més impuls a la zona de l’Ikea: la idea era encabir-hi indústria, no logística. Hem d’impulsar la indústria que ens falta, és la que crea llocs de feina estables i amb capacitat de promoció i talent. Treballarem perquè Sabadell tingui un Vapor Llonch que estigui connectat amb les necessitats de la indústria del  present i el futur.

Amadeu Papiol

Amadeu Papiol / VÍCTOR CASTILLO

Ha deixat clar el seu posicionament respecte a la Ronda Nord. Però què en diu del Surf City, un altre dels temes candents? Estem al Regió 7 de Manresa o al Diari de Sabadell? El meu posicionament a Sabadell és que no. A Manresa, potser m’ho plantejaria. Sabadell en línia recta està a 10 kilòmetres del mar. Tampoc tenim un mar surfer al Mediterrani. Cal projecte realista i bo per Sabadell.

Junts, PDeCat… hi ha gent que no els acaba de diferenciar. Per què no hi ha hagut pacte a Sabadell, com per exemple a Barcelona? A Barcelona, el PDeCAT tenia clar que no tenia cap sentit dividir més. Aquí, fa dos anys que espero la trucada de la persona qui encapçala la llista de Junts [Lluís Matas]. Em deia que la setmana vinent em trucaria, ara fa dos anys. El PDeCAT és convergència, és Junts que marxa d’aquesta línia i són ells els que han de tornar. Compararem amb el Congreso: Junts, zero propostes. El PDeCAT hi ha participat en més de cent. 

Però parlem de Sabadell. Què us diferencia de Junts? Ells han fet una política de sí-guidisme a Farrés. Em va doldre que no es volgués investigar el cas Rodríguez, està lluny de tota decència. A Junts ens uneix el mateix que ens pot unir amb el PSC, la Crida, ERC… Sabadell. El no pel no no té sentit.

Si entra al ple municipal, amb qui s’asseuria per arribar a formar govern o pactar? No tinc animadversions, hem de treballar pensant en Sabadell. No poso exclusions, només si va en contra dels interessos de la ciutat. 

També amb l’extrema dreta? Ja t’he contestat sense dir noms.

El 2019, el seu grup va obtenir suport electoral, integrat amb la marca Junts, especialment als barris del Centre. Com busca seduir la resta de barris? Els barris necessiten més actuació que el Centre, s’han de fer seu el concepte Sabadell. Defensem un bon projecte al mercat de Campoamor. Calen equipaments que siguin espais de referència. Però el barri s’ho ha de fer seu. Han de crear estructura: jo posaré els recursos, però ells també han de complir.

Comentaris
To Top