Eleccions municipals 2023

La Crida planteja crear una agència de desenvolupament econòmic

crida eco
La Crida ha explicat les seves propostes en matèria econòmica / David Chao

La Crida ha presentat aquest dissabte el seu model econòmic davant les antigues oficines de l’Agència Tributària i Recaptació Municipal. La formació ha plantejat mesures que se centrin en la participació ciutadana– de forma cooperativa- i en un model d’economia sostenible.

La principal proposta en matèria econòmica és la de crear una agència de desenvolupament econòmic. L’objectiu d’aquesta seria “generar una mirada transversal i plantejar projectes amb la participació de la ciutadania de manera cooperativa”, segons ha explicat Eudald Griera, membre de la Crida. Fet que permetria “el canvi de rumb radical que necessita la ciutat” i serviria per “connectar serveis, cosa que l’actual Vapor Llonch no està aconseguint”, ha assegurat.

En l’opinió d’Anna Lara, número 2 del partit, les mesures plantejades són aplicables i només requereixen “la implicació de l’Ajuntament”. Segons Lara, el consistori té eines directes per incidir en la distribució de la riquesa: “Per fer-ho cal que recuperem el control dels impostos, finances municipals i gestió tributària”. Unes mesures que la Crida afirma que va impulsar en l’anterior mandat i que, en aquest, han quedat “congelades”.

“Cal que prioritzem una fiscalitat justa i progressiva que faciliti l’accés als serveis a les famílies més desafavorides”, ha expressat Lara. A més a més, la número 2 de la Crida ha parlat de potenciar la banca pública i equiparar els serveis dels barris, posant l’exemple de la necessitat de caixers automàtics en diverses zones de la ciutat.

L’alcaldable Nani Valero també ha intervingut a les declaracions. Al seu discurs ha parlat d’un projecte econòmic per “no deixar ningú enrere”. Valero ha posat èmfasi en el passat de lluites obreres de la ciutat i la necessitat “d’impulsar una economia al servei de les persones des del cooperativisme i l’economia sostenible”.

Comentaris
To Top