Eleccions municipals 2023

Farrés vol un pol d’empreses aeronàutiques al costat de l’Aeroport de Sabadell

Són terrenys públics que per primer cop es posen a lloguer

Marta Farrés, a l'aeroport amb l'eurodiputat Javi López

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que una de les seves propostes de futur és convertir la zona industrial més propera a l’Aeroport de Sabadell en un pol d’empreses lligades a l’aeronàutica. Ho ha afirmat en una visita a les instal·lacions acompanyada de l’eurodiputat socialista Javi López.

Són terrenys públics que per primer cop es posen a lloguer i entre els criteris per atorgar-los es valorarà que generin feina, especialment en innovació i les noves tecnologies i que funcionin amb criteris de sostenibilitat i respecte pel medi ambient.

Farrés ha recordat que els darrers l’Ajuntament ha impulsat el Hub Aeronàutic, conjuntament amb la UPC, el Consorci de la Zona Franca i AENA; s’ha instal·lat la primera escola de controladors aeris de Catalunya, va haver-hi el primer vol d’un avió elèctric d’Espanya i s’ubicarà una empresa de disseny, creació i llançament de nanosatèl·lits a Sabadell. “Estem fent la transformació del Sabadell industrial del segle XX al Sabadell tecnològic del segle XXI, amb la instal·lació d’empreses punteres en noves tecnologies i aeronàutica”, ha afirmat Farrés.

“Volem aprofitar al màxim un element que ens diferencia de la resta de ciutats: l’aeroport. És un pol que ens permetrà atreure oportunitats, dinamitzar l’economia i situar Sabadell al mapa”, ha afirmat.

“Aquesta és també la transformació que volem fer en el futur al Ripoll, que sigui un espai per a l’oci per també per acollir empreses tecnològiques i de coneixement”, ha destacat Farrés. També ha recordat que per potenciar que s’instal·lin empreses d’alt valor afegit a la ciutat, l’Ajuntament ha posat en el mercat més de 65.500 metres quadrats de sol industrial públic.

Comentaris
To Top