Ciutat

Què diuen els candidats de les preocupacions dels veïns de Sabadell?

Què prometen els principals candidats a l’alcaldia als seus programes electorals respecte a les principals preocupacions dels veïns?

El Diari va elaborar una enquesta on els veïns marcaven els eixos estratègics per al futur govern de Sabadell. Com vam publicar a l’anterior edició, els sabadellencs posen el focus en el dia a dia i la prioritat majoritària mira més la gestió que no pas els grans projectes de ciutat.

Un bon manteniment i enllumenat dels carrers és el que més preocupa els veïns, seguit d’una neteja viària exhaustiva, la circulació i el trànsit, la seguretat i l’accés a l’habitatge. Què prometen els principals candidats a l’alcaldia als seus programes electorals respecte a aquestes qüestions? 

1.Manteniment dels carrers i enllumenat

PSC: Preveuen el desplegament del pla d’accessibilitat; continuar amb les actuacions per a millorar els ferms, voreres, parcs infantils i espais verds; i la urbanització del polígon Arraona-Merinals. Més espais verds i d’ombra amb més arbrat.

ERC: Proposen potenciar les illes de vianants, dignificació dels túnels de vianants que travessen la Gran Via, ampliar voreres a 1,80 metres, renovar plaça Picasso i Plaça Castelao i passarel·la per a vianants entre Torre-Romeu i el Centre de Sabadell.

Crida: Prometen una major il·luminació de l’espai públic, més manteniment de parcs i places. Aposta pels espais verds, pla de rehabilitació de barris. Zones de vianants al sector Creueta. Transformar Gran Via en un eix cívic.

Cs: Aconseguir una millor accessibilitat dels carrers, creació de nous parcs, recuperació del bosc de Can Feu.

Junts: Il·luminar correctament els carrers. Més espais d’arbres a parcs i places. Posen l’accent en repensar la Plaça de Lluís Subirana, Sant Salvador, Fira Sabadell i Parc Central. 

En Comú Podem: Millor il·luminació, actuacions als parcs i les places que ho requereixen, millores en l’arbrat.

PP: Rehabilitació del paviment dels vorals i voreres, intensificar el manteniment de parcs i jardins.

2. Neteja

PSC: Contemplen un reforç del servei de neteja per “evitar la degradació dels carrers i places” i incrementar les dotacions dels contractes de jardineria i de poda.

ERC: Establir el sistema de recollida de residus porta a porta als establiments comercials, reforçar el servei de recollida a zones industrials

Crida: Municipalització del servei de residus. Recollida industrial i reforç de la neteja.

Cs:  Proposen dur a terme un pla Pilot per a la recollida porta a porta i selectiva. 

Junts: Posen l’accent en el control de plagues, implantar un sistema definitiu de recollida selectiva més eficient i eliminar la brutícia urbana. 

En Comú Podem: Plantegen campanyes de foment de la neteja i el respecte pels bens públics, contra l’abandonament de mobles al carrer, els grafits no autoritzats i els excrements de gossos.

PP: Reforç de la neteja, campanyes per la reducció de residus i increment de reciclatge.

3. Circulació i trànsit

PSC: En el seu programa consta que la unió dels dos aparcaments del Centre (Doctor Robert i FGC) permetrà “canviar els actuals accessos”, un pla d’aparcaments en superfície als barris amb més demanda i una ZBE “coordinada” amb municipis de l’entorn.

ERC: Prioritzar el trajecte a peu i el transport públic i minimitzar l’espai de circulació rodada al mínim necessari. Pla de peatonalitzacions de la ciutat. Contemplen pàrquings subterranis al districte 1. Defensen la implantació de la ZBE.

Crida:Zones de pacificació del trànsit a tots els barris, aposta per l’ús de la bicicleta (xarxa per a bicicletes). Pla de reducció d’estacionament en calçada prioritzant els aparcaments col·lectius soterrats o en noves naus industrials.

Cs: Reforç de les places d’aparcament i zona blava a algunes zones, finalitzar el pàrquing del Centre i defensa de la ronda Sud per a treure trànsit de la Gran Via.

Junts: Desencallar el pàrquing del Centre, creació zona verda d’aparcament, i la transformació de la Gran Via per reduir trànsit rodat.

En Comú Podem: Limitar la mobilitat a la Rambla en horaris concrets, reduir el trànsit a la Gran Via i avinguda d’Estrasburg. Repensar l’N-150.

PP: Creació d’un carril bus a la Gran Via, pla de mobilitat per reduir els embussos a hora punta i implantació de radars urbans mòbils.

4. Seguretat

PSC: Té previst desplegar l’ordenança de Civisme, més càmeres de seguretat, reforç de la Policia de Districte i col·laboració per aturar ocupacions conflictives.

ERC: Els republicans preveuen arribar a les 300 places de policia municipal, incorporar la policia de proximitat, programes de detecció de violència masclista i combatre el racisme i xenofòbia. 

Crida: Proposen un pla estratègic d’intervenció comunitària, impulsar la policia de proximitat i reforçar la presència policial preventiva. Prioritzar la mediació.

Cs: Creació d’agents cívics, reforçar a 270 els agents de policia, impuls d’una oficina d’afectats per ocupacions, perseguir venda ambulant, enduriment de l’ordenança de civisme i més càmeres de seguretat.

Junts:  Més presència policial i més recursos, implantar la figura dels agents cívics. Més efectius, arribant als 330.

En Comú Podem: Combatre el tràfic de drogues, ocupacions mafioses d’habitatges i mediació com a forma pacífica de resolució dels conflictes i augment de la plantilla policial.

PP: Policia de proximitat, més patrullatge nocturn, més recursos humans i materials a la Policia Municipal, lluita contra tràfic de drogues i l’ocupació.  

Comentaris
To Top