Eleccions municipals 2023

ERC vol fomentar l’emancipació dels joves amb la rehabilitació dels pisos de la caserna de la Guàrdia Civil

Gabriel Fernàndez i Gerard Álvarez, a la Caserna / D.S.

Si guanya les eleccions, ERC Sabadell es compromet a rehabilitar els habitatges de la caserna de la Guàrdia Civil i destinar-los al lloguer assequible perquè els joves puguin emancipar-se. Són 62 pisos repartits en els quatre edificis que hi ha a la banda del carrer de Vilarrúbias (Centre).

“Volem rehabilitar aquests edificis i posar-los a disposició de la gent jove de la ciutat perquè pugui emancipar-se. Volem passar de les paraules, dels discursos buits, a fets concrets”, ha afirmat l’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, en roda de premsa aquest dijous a la caserna. Fernàndez ha assegurat que vetllarà per mantenir l’arbrat que envolta els edificis.

Pel què fa a l’edifici de la caserna pròpiament, el candidat d’ERC s’ha mostrat obert a escoltar la ciutadania, les entitats i institucions que “tinguin alguna afectació o cosa a dir amb aquest equipament” per decidir què fer-hi. I no descarta que s’hi puguin traslladar les consultes externes del Taulí, cosa que l’alcaldable del PSC, Marta Farrés, assegura que ha acordat amb les parts implicades. En aquest sentit, Gabriel Fernàndez afirma que Farrés “va mentir” en fer aquest anunci perquè “el que hi ha és un oferiment de la Guàrdia Civil al CatSalut”. El republicà manté que “l’ús d’aquest equipament ni el decidirà la Guàrdia Civil ni cap altra estructura que no sigui la ciutat. El seu govern legítim i la gent de la ciutat seran els qui decidiran l’ús final d’aquest equipament”.

El diputat d’ERC a Madrid Gerard Álvarez ha insistit que Esquerra ha acordat amb el PSOE incloure la cessio de la caserna a canvi de donar suport als pressupostos de l’Estat. “Aquest acord, diguin el que diguin els de sempre, i una vegada més ho anunciem, el va aconseguir Esquerra Republicana, la coordinació entre el grup municipal d’Esquerra a Sabadell i el grup parlamentari a Madrid”, defensa Álvarez. Fonts del PSC, però recelen d’aquestes afirmacions perquè avisen que des del ministeri d’Interior se’ls informa que “la caserna no estava dins l’acord de pressupostos”.

El futur de la Caserna, encallat ‘sine die’

Comentaris
To Top