Ciutat

Alerta per risc de pluges intenses en les pròximes hores

L’episodi d’inestabilitat s’allargarà a Sabadell fins al dimecres

La ciutat s’ha despertat aquest dimarts amb els núvols presidint el cel de Sabadell. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat per possibles pluges intenses dimarts i dimecres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de cara a aquest dimarts es preveuen ruixats des del matí a la meitat est del país que s’intensificaran de cara a la tarda i afectaran tot el territori. L’episodi es preveu més intens a les comarques de la demarcació de Girona, del prelitoral central i fins al Baix Camp, on es poden superar els 40 litres en mitja hora. A la resta del territori afectat per l’avís, es preveu que se superin els 20 litres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que hi hagi fenòmens de temps violent com pedra o vent. És probable que de manera local hi hagi acumulacions de pluja superiors als 60 litres.

L’episodi d’inestabilitat, a més, s’allargarà en les pròximes hores a la comarca. De cara a dimecres, les previsions de pluja queden delimitades, a partir del migdia, a la Selva, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Moianès i Osona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Així, es recorda que cal extremar les precaucions a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses.

Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Comentaris
To Top