Ciutat

La Generalitat limitarà el preu del lloguer a Sabadell amb la nova llei estatal d’habitatge

La mesura entra ara en període d’al·legacions i no estarà vigent fins que la validi el govern espanyol

Habitatge a Sabadell / AINA TORRES

Sabadell forma part de la llista de 140 municipis seleccionats per la Generalitat de Catalunya per limitar el preu del lloguer aplicant la nova llei estatal d’habitatge.

El DOGC publica aquest dijous l’anunci d’informació pública del procés de declaració de les zones tensionades, que afecten a més del doble de les localitats previstes inicialment, i s’obre un període de 20 dies per presentar al·legacions. Un cop s’hagin resolt, el govern català presentarà la memòria definitiva al govern espanyol perquè la validi i la llei pugui entrar en vigor definitivament.

La ciutat de Sabadell compleix dos requisits de la llei per poder limitar el preu del lloguer que, segons la Generalitat, són: el cost mensual de llogar un habitatge és igual o superior al 30% de la renda familiar disponible i la diferència entre el creixement del preu del lloguer dels últims cinc anys i l’increment de l’IPC és igual o superior a 3 punts.

Amb tot, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l’actualització anual. Si es tracta d’habitatges d’un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d’ús residencial), el preu del lloguer no podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer.

Al Vallès Occidental, a part de Sabadell, els municipis que envolten la ciutat i que també tindran el preu regulat són Terrassa, Castellar, Barberà, Badia, Sant Quirze i Cerdanyola, entre altres. En els 140 municipis on estarà regulat el preu del lloguer hi resideixen 6,2 milions de persones i 80% del total de la població catalana, hi ha pràcticament totes les localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona; les quatre capitals, part de les comarques costaneres i d’altres de muntanya com Ripoll, Puigcerdà, Mollerussa, Solsona o Torelló, per citar alguns exemples.

Comentaris
To Top