SAPS ON ÉS...

Saps on es troba el cotxe enterrat a Sabadell?

Des de l’any 1986, a Sabadell hi ha un cotxe enterrat. A on es troba? Per què s’hi va enterrar un vehicle? Fa trenta-sis anys, l’aleshores govern de l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde Antoni Farrés, va comprar quaranta-tres hectàrees, on avui dia hi ha el Parc Catalunya.

Unes 180 entitats, de diversos àmbits de la ciutat,a més de veïns a títol personal, van decidir fer una acció conjunta que consistia en plantar-hi arbres per esdevenir un pulmó verd al bell mig de la ciutat, tal com avui dia coneixem aquest parc urbà. Des de llavors, al Parc s’hi va prohibir l’entrada de vehicles motoritzats, fossin cotxes o motocicletes.

És per aquest motiu que de manera simbòlica, alumnes de l’escola Illa van escenificar-ho enterrant un vehicle aprop, precisament del monument a Antoni Farrés. L’acció d’aquell dia va ser explicada pel Diari de Sabadell. L’article sobre la reivindicació detalla que el cotxe, després de ser sepultat, va rebre pedrades. I, posteriorment, una excavadora municipal el va acabar d’enterrar. “Es volia simbolitzar l’enemistat absoluta entre cotxes i el parc”. El cotxe era un Simca, gris metal·litzat. Fins i tot, s’hi va col·locar una làpida amb la inscripció Arborem conserimus. Vehiculum sepelimus (“conserveu l’arbre, enterreu el vehicle”).

Comentaris
To Top