SAPS ON ÉS...

Sabies que… un sabadellenc va fabricar una Torre Eiffel amb dents de vaca?

El sabadellenc Juan Merchán va portar l’afició per a construir maquetes fins a una nova dimensió. El telenotícies de TV3 l’entrevistava l’any 1987 perquè havia fabricat una rèplica en miniatura de la Torre Eiffel amb dents de vaca. Va trigar 17 mesos i va invertir unes 700 hores en la seva creació, que aparentment feia justícia al monument francès.

La Torre Eiffel sabadellenca es va fabricar amb 884 dents de vaca. A més, per a construir-ne la part superior, Juan Merchán va posar-ne sis de seves. La rèplica va acabar mesurant 110 centímetres d’alçada i 40 d’amplada a la base.

L’experiència professional de l’autor explica per què va optar per aquesta mena d’afició, ja que havia estat dissecador i matador de bèsties, a més de matricer, barber i músic. “És un material difícil de treballar i curiós… inclús pot semblar una mica macabre”, reconeixia en aquell telenotícies de fa 36 anys”.

Era exclusivament una afició, ja que Merchán no comercialitzava ni ensenyava les seves obres. No obstant això era exigent, ja que fins i tot tenia pendent viatjar a París per a veure la Torre Eiffel de ben a prop i comprovar si havia comès algun error en la maqueta. Si ho va fer o no és una incògnita.

Comentaris
To Top