CONTINGUT PATROCINAT

Els Mossos d’Esquadra incorporen 455 nous agents a l’àrea metropolitana de Barcelona

El Govern de la Generalitat reforça la proximitat del cos policial amb la ciutadania arreu de Catalunya amb 762 efectius més

El Govern amplia el cos de Mossos d'Esquadra per reforçar el model de policia de proximitat / DEPARTAMENT D'INTERIOR

455 nous agents s’incorporen al cos dels Mossos d’Esquadra a l’àrea metropolitana de Barcelona per reforçar la seguretat. Gairebé la meitat d’aquests, 215 efectius, patrullaran a la Regió Policial de Barcelona. Després d’un any de formació, a tot Catalunya se sumen 762 nous efectius que estan en període de pràctiques. L’objectiu, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és reforçar la proximitat amb la ciutadania, amb l’horitzó situat l’any 2030, quan es pretén assolir una plantilla de 22.000 efectius.

“L’aposta d’aquest Govern, des del primer dia, passa per un model de seguretat entès des de la proximitat”, afirma el conseller Elena. “Necessitem que els nostres cossos policials estiguin connectats amb la realitat i les necessitats de la gent. I això passa inevitablement per ser-hi a prop, perquè la seguretat, a més de garantir el compliment de la llei, també és acompanyar, protegir i servir la ciutadania, sent a prop d’on passen les coses”, afegeix.

Gairebé el 40% de les noves incorporacions són dones

De les 762 noves incorporacions d’agents, un 38,5% són dones. Pel conseller Joan Ignasi Elena, “és un fet molt rellevant, perquè fa possible que els nostres cossos de seguretat i emergències s’assemblin cada cop més a la nostra societat. I això vol dir que tenim una policia millor”. D’altra banda, la mitjana d’edat dels nous policies se situa al voltant dels 28 anys i un 43% tenen estudis universitaris o superiors.

Ciutat Vella compta amb 77 nous agents

En concret, a la ciutat de Barcelona, es reforça de forma molt destacada la comissaria de Ciutat Vella amb 77 nous agents, seguida d’Horta-Guinardó amb 24 efectius, 20 a l’Eixample i 19 a Sant Martí. També s’incorporen 17 agents nous a Sants-Montjuïc, 15 a Nou Barris, 10 a les Corts i Sant Andreu, 8 a Gràcia, 5 a Sarrià-Sant Gervasi, a més de 10 agents nous a la Unitat de Seguretat del Transport Metropolità.

136 nous policies a la Regió Policial Metropolitana Nord

D’altra banda, les dues regions metropolitanes es reforcen amb 240 agents més. La Regió Policial Metropolitana Nord suma 136 policies, on destaquen els 21 nous agents de la comissaria de Terrassa, 15 a Badalona o deu més que s’incorporen a Granollers i Mataró.

Per comarques, el Vallès Occidental concentra el gruix de les noves incorporacions amb 65 agents (21 a Terrassa, 9 a Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès, 8 a Sabadell, 7 a Sant Cugat del Vallès, 4 a Ripollet, 3 a Montcada i Reixac i Santa Perpètua de Mogoda i un a Rubí). Al Barcelonès s’incorporen 27 nous agents, 15 a Badalona, 7 a Sant Adrià del Besòs i 5 a Santa Coloma de Gramenet. Pel que fa al Vallès Oriental, es reforça la seguretat amb 25 agents (10 a Granollers, 7 a Mollet del Vallès, sis a Caldes de Montbui i 2 a Sant Celoni) i el Maresme amb 19 agents nous (10 a Mataró, 5 a Premià de Mar, 3 a Pineda de Mar i un a Arenys de Mar).

104 nous efectius a la Regió Policial Metropolitana Sud

Per la seva banda, a la Regió Policial Metropolitana Sud destinen 104 policies, reforçant sobretot l’ABP d’Hospitalet de Llobregat (21 agents), Sant Feliu de Llobregat (11), el Prat de Llobregat (10) o Martorell (9).

Per comarques, el Baix Llobregat concentra el gruix de les noves incorporacions amb 63 agents. A més de Sant Feliu, El Prat i Martorell, s’incorporen 8 nous agents a Sant Vicenç dels Horts, 7 a Esplugues, 6 a Sant Boi, 4 a Cornellà, 3 a Gavà i Castelldefels i 2 a Viladecans. A més, se sumen 9 agents a l’Alt Penedès, 5 al Garraf i 6 nous agents a la Unitat de Seguretat Ciutadana Aeroportuària.

La Generalitat està ampliant el sostre de plantilla de Mossos arreu de Catalunya a través de convocatòries de places anuals de 850 places. El titular d’Interior subratlla que amb la nova convocatòria que va sortir tot just aquesta setmana, enguany s’han convocat 1700 places. I afirma “perquè sí, necessitem més agents. Cal més presència de mossos i mosses arreu del territori”.

GENERALITAT sempre endavant

Comentaris
To Top