Ciutat

Aterren al Taulí les primeres jornades de Salut Mental i Cooperació

Van celebrar-se al Taulí i van centrar-se en la salut mental en l’àmbit de la cooperació internacional en països com el Senegal o Nicaragua

L’Auditori del Parc Taulí va acollir dimarts passat la I Jornada de Salut Mental i Cooperació, organitzada pel Taller d’art Cultura i Creació, on van presentar-se diferents experiències d’accions comunitàries centrades en la salut mental en l’àmbit de la cooperació internacional en països com el Senegal, Bluefields (Nicaragua) o amb el poble sahrauí.

La directora assistencial del Parc Taulí, Rocío Cebrián, va inaugurar la jornada acompanyada de la regidora de Salut, Drets Civils i Joventut de l’Ajuntament de Sabadell, Sílvia García, i de la cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’hospital, Montse Pàmias.

La Dra. Cebrián va mostrar-se molt contenta d’acollir aquesta jornada per conèixer les experiències en cooperació en salut mental. I va recordar que “l’any passat el Parc Taulí  ens vam iniciar en aquest àmbit de col·laboració i tenim la voluntat de seguir per garantir aquesta atenció de proximitat”.

Per la seva banda, la regidora de Salut va destacar la col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell, el Parc Taulí i l’Agermanament per donar resposta al compromís de la ciutat de Sabadell amb el poble sahrauí.

La cap de Salut Mental Infantil Juvenil, Montse Pàmias, va assegurar que “aquesta jornada és molt important per donar a conèixer la col·laboració i el suport a les poblacions més vulnerables en salut menta” i “per continuar lluitant contra la desestigmatització”.

Tot seguit, van intercanviar-se experiències dels professionals assistencials en salut mental del Parc Taulí, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Comunitat Terapèutica del Maresme al Senegal o Nicaragua.

Comentaris
To Top