Oci i cultura

Run Baby Run, la pel·lícula de Sabadell amb 18 candidatures als Goya

El film, de la productora de Sabadell Esdemangofilms, es podrà veure als cinemes a partir del desembre

És una producció molt petita, però Run Baby Run té grans aspiracions. La pel·lícula d’acció, creada íntegrament per la recent nascuda productora de Sabadell Esdemangofilms, ha presentat 18 candidatures als premis Goya  i també es troba a la primera selecció dels Gaudí.

Run Baby Run és un thriller ple d’acció i en llengua anglesa, gravat en paratges verds de Terol. És una fàbula de ritme vertiginós, un conte esquitxat de violència sobre la Diana (Catutxa Leira), una noia sorda de naixement a qui li encanta desconnectar sortint a córrer. Però en les seves escapades per paisatges idíl·lics apareix un misteriós corredor encaputxat, amb qui comença una competició que derivarà en una batalla per a sobreviure.

L’esclat d’alegria encara és més gran tractant-se de l’òpera prima del director, Toni Andújar (1979), qui també ha presentat candidatura als London Directors Awards. També és la primera pel·lícula de la productora, que té al capdavant Carolina Garrido.

“És una pel·lícula ambiciosa, però no deixa de ser modesta. Mai ens hauríem imaginat que arribés fins aquí”, apunta Andújar, qui va fer un gir vital per a dedicar-se al cinema. Sempre havia estat la seva passió, que va començar a materialitzar-se d’adolecent, quan es va comprar una càmera Súper 8 M /M. Però els camins de la vida el van dur al món de l’empresa, que va acabar abandonant per fundar Esdemandofilms, una productora plena de professionals sabadellencs i amb seu a la ciutat. S’ha encarregat des del guió fins a la postproducció.

Sobre la temàtica del film, el director expressa: “És el debut de l’equip sencer de la productora en el cinema. Buscàvem alguna cosa per treure el cap dins del món comercial. Un thriller té aquest esperit”.

Hi ha quatre cançons originals de la pel·lícula que opten a un Goya. Probablement seria el més especial per a l’equip, ja que les cançons van estar compostes per Josep Maria Llongueras, el tan enyorat ‘Llongue’ en el panorama artístic sabadellenc.

“Ja no esperem res més de la pel·lícula, ja hem guanyat. Però dins de les aspiracions més nobles que tenim, hi ha les cançons del Llongue, que gràcies al seu talent tenen vida pròpia. Des d’allà on sigui, espero que ho estigui veient”, comenta Andújar.

La pel·lícula, que s’estrenarà comercialment a Catalunya el 15 de desembre, també opta a ser premiada als Gaudí. als Prague International Film Awards, als Kosice International Film Festival i als Budapest Movie Awards. La protagonista, Catuxa Leyra, ja ha obtingut un premi a la Millor Actriu d’Acció al NIAFFS-Festival Internacional de Cinema d’Acció de Sevilla.

Comentaris
To Top