Ciutat

Sabadell i el Vallès busquen diversificar el turisme: “Ens hem de donar més a conèixer”

Sabadell és amfitriona de la 12a Jornada del Cercle de Turisme

/ AINA TORRES

Promocionar el Vallès Occidental entre els veïns de la comarca. Impulsar el turisme esportiu. Cuidar el de negocis. Sabadell és amfitriona de la 12a Jornada del Cercle de Turisme, un espai per compartir reptes, com ara el turisme i el canvi climàtic i la gestió del talent.

“Hem d’esbrinar què passa amb els reptes que té el turisme i amb el canvi climàtic”, destaca Abigail Garrido Tinta, diputada delegada de Turism de la Diputació de Barcelona. “Hem d’establir una col·laboració publicoprivada per marcar estratègies”, afegeix.

El Vallès va acollir 204.000 turistes l’estiu de 2023, segons el darrer informe de l’Observatori del Consell Comarcal. L’ocupació dels hotels i hostals és cinc punts superior a la d’abans de la pandèmia, tot i que inferior respecte l’any 2021. “És un bon indicador, les dades apunten una recuperació en el sector”, exposa Montse Soler, consellera de Promoció de la comarca del Consell Comarcal.

Un 45,8% va arribar aquest estiu amb passaport estranger. “El Vallès té indústries molt reconegudes a nivell internacional, molts visitants venen a fer congresos i trobades empresarials”, apunta Soler. El turisme de negocis és, segons dades del Consell Comarcal, el principal motor d’atracció de visitants a Sabadell.

Però el Consell Comarcal vol diversificar el turisme que arriba al Vallès: “Volem donar a conèixer la nostra comarca, entre els municipis veïns i impulsar també el turisme esportiu”. Hi coincideix Lluís Matas, tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat: “Volem posar en valor tots els actius que tenim”.

L’oficina de turisme, a mitjans de 2024

Sabadell estrena enguany una regidoria de turisme i obrirà les portes de l’oficina de turisme, prevista a la casa Duran. “Apostem per generar riquesa a través del turisme”, apunta Matas. Segons les previsions, el tinent d’alcaldessa sosté que el nou equipament estarà enllestit el primer semestre de 2024.

Un turisme cada cop més internacional a Sabadell

Comentaris
To Top