Ciutat

La Marató omple Sabadell amb desenes d’activitats

La Marató

La ciutat s’ha omplert d’activitats per col·laborar amb La Marató, que enguany busca conscienciar sobre la salut sexual i reproductiva

Imatge d'arxiu d'una edició anterior / D.S

La Marató 2023 ja ha arribat a Sabadell. Enguany la cita solidària està dedicada a la salut sexual i reproductiva, situació que a Catalunya afecta 3 milions de persones i té una incidència anual de 210.905 casos. Així doncs, l’objectiu és conscienciar a la població, sobretot al jovent, i també contemplar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i de la recerca. És per això que durant tot aquest cap de setmana, en especial diumenge, la ciutat s’ha omplert de desenes d’activitats solidàries.

Les activitats del dissabte

Els primers actes de La Marató d’aquest 2023 a Sabadell es van viure dissabte. Concretament, a la zona de la Rambla i el Centre amb actes de l’Associació de Puntaires Ribot i Serra i el concert solidari organitzat per Different Lounge Bar.

Associació de Puntaires Ribot i Serra

L’Associació va preparar una carpa, davant del Casal Pere Quart, amb productes solidaris fets a mà. “En aquesta ocasió hem preparat petits detalls que puguem utilitzar en el dia a dia i també tenim alguns detalls nadalencs”, va expressar Lourdes Segura, presidenta de l’Associació. Des del col·lectiu van mostrar la seva voluntat d’ajudar, aprofitant la jornada per reivindicar el món puntaire. La seva col·laboració amb La Marató és estreta i ja fa 19 anys que hi participen: “Al febrer ja preparem els actes, per nosaltres és una data central i estem molt contentes de poder ajudar en tot el possible”, va afegir. Pel que fa a les previsions dels beneficis, al ser preguntada, Segura es va mostrar optimista: “Esperem superar la quantitat del 2022, de moment ja hem igualat i estic força segura que aconseguirem més”.

La Marató

Parada de puntaires a la Rambla / Aina Torres

Different Lounge Bar

La nit del dissabte al carrer de Marià Fortuny va tenir un toc musical solidari. I és que el Different Lounge Bar va organitzar un concert amb Sílvia Muñoz, amenitzat amb la presència del Gran German. “Hem preparat un concert familiar i l’objectiu és que vingui molta gent. També organitzem un sorteig en què els fons recaptats es destinen a La Marató”, va expressar Marc Daví, propietari del local. Així doncs, l’activitat es va poder seguir a peu de carrer i va congregar desenes de sabadellencs que passejaven pel centre. “És el primer any que participem i ens alegra poder ajudar, la idea principal és donar-li continuïtat i col·laborar en més edicions”, va afegir.

La Marató

El concert es va celebrar a peu de carrer / Aina Torres

Les activitats del diumenge

Ja el diumenge, dia de La Marató, s’han pogut veure les principals activitats a la ciutat. De nord a sud, Sabadell s’ha omplert de solidaritat amb actes com els de l’escola Xaloc, el Col·legi Tarrés, l’escola Bertran o l’escola Miquel Martí i Pol per exemple.

Escola Xaloc

De bon matí la plaça del Pi ha acollit els actes organitzats per l’Escola Xaloc. En aquest cas els alumnes del PFI de vendes han organitzat una gimcana solidària amb diverses proves. Durant el primer trimestre del curs els joves han anat contactant amb 65 comerços de l’avinguda Matadepera i també han preparat els materials pels jocs. De cada comerç han obtingut 10 € i també productes amb els quals han preparat dues paneres que s’han sortejat entre els participants. A més a més, el seu acte ha comptat amb l’actuació musical dels Cracs d’Andi, una xocolatada i un premi pels guanyadors de la gimcana. “La jornada ens permet ajudar a qui més ho necessita i també ens serveix perquè els alumnes aprenguin a gestionar projectes, és un dia en què tots guanyem”, ha afirmat Pere Farrés, professor del Xaloc.

La Marató

Els actes del Xaloc han omplert la plaça del Pi / David Chao

Col·legi Tarrés

La plaça de La Creu Alta també ha estat un dels punts de La Marató. En aquest cas amb una paradeta de l’AFA del Col·legi Tarrés. Durant tot el matí, pares, mares i infants de l’escola han venut detalls de fusta fets a mà decorats pels alumnes al preu d’1 €. Aquest és el primer cop que el Tarrés participa en la cita i com bé ha explicat Marta Mujal, presidenta de l’AFA, tot va néixer d’una proposta. “Una família ho va proposar durant una reunió i ens va semblar molt bona idea, durant dues setmanes ho hem estat preparant i n’estem molt satisfets”, ha afirmat.

La Marató

Paradeta del Col·legi Tarrés a la plaça de La Creu Alta / David Chao

Escola Bertran

El Parc Catalunya ha estat la ubicació escollida per l’Escola Bertran. En el seu cas el centre ja fa 3 anys que participa amb La Marató. “L’objectiu és recaptar tots els diners possibles per col·laborar, també intentem transmetre els valors de la solidaritat i busquem que la gent s’ho passi bé fent pinya”, ha assegurat Genís Garcia, director pedagògic de l’escola. Per fer-ho han preparat una cursa solidària amb 3 modalitats adaptades a l’edat dels participants-petits, infants i grans. El preu per participar ha estat de 5 € i amb la inscripció s’ha inclòs una xocolatada i el sorteig de paneres.

La Marató

El sorteig de les paneres s’ha celebrat després de les curses / David Chao

Escola Miquel Martí i Pol

Al carrer de Cervantes els membres de l’AFA del Miquel Martí i Pol han organitzat tota una matinal d’activitats i sortejos al pati de l’escola amb el pagament solidari de 10 €. “Tenim tatuatges, scape room, esmorzar gratuït, castellers i diversos tallers, l’objectiu és que tothom gaudeixi i col·labori”, han explicat els membres de l’AFA Javier Sanjosé, Ivianca Ortíz i Esther Marín. L’any anterior l’escola va obtenir prop de 4.000 € i, malgrat que són conscients del repte, l’objectiu d’enguany és igualar o superar el resultat. “És una jornada que es comença a preparar al setembre, requereix molt esforç col·lectiu, però val molt la pena”, han afegit. El Miquel Martí i Pol ja fa 7 anys que participa amb la Marató, pels membres de l’AFA això representa “un orgull”, ja que “són temàtiques que ens poden afectar a tots i sempre cal estar conscienciats”.

La Marató

L’activitat del ball ha estat una de les més aclamades / D.S

L’any 2022 Sabadell també va participar en La Marató. En aquella edició la temàtica principal va ser la salut cardiovascular, a Catalunya es va aconseguir un total de 8 milions d’euros, xifra que enguany es busca repetir o superar. Per ajudar-hi es poden fer donacions trucant al 900 21 50 50, via web de La Marató, via Bizum al 33333 o mitjançant una transferència al ES94 2100 0555 34 0202122222.

Comentaris
To Top