SAPS ON ÉS...

Saps on és… l’homenatge a la família?

escultura a la família

Sabadell destina part d’una plaça del barri de la Roureda a una escultura que reconeix el paper de la família

/ AINA TORRES

‘A la família’. Ras i curt. Així s’anomena l’escultura que data del 1973 i que va ser elaborada per Sebastià Badia Cerdà–veí de Caldes de Montbui– amb pedra. Aquesta obra vol retre homenatge al concepte de família, i està ubicada a la plaça de Llívia, al barri de la Roureda.

“Quan vaig arribar a viure a Sabadell, ara fa trenta anys, m’ubicava per arribar a casa gràcies a aquesta escultura”, exposa Naiara Jiménez, veïna de la plaça de Llívia. De fet, era capaç de distingir aquesta plaça de la plaça adjacent –Montellà– gràcies a A la família. I és que l’escultura ha vist passar milers de veïns i famílies, pràcticament intacta al pas dels anys. L’any 2023, aquest grup escultòric va complir cinquanta anys al barri de la Roureda.

Es tracta d’una obra feta amb pedra de tres personatges de dos metres d’alçada que es mantenen dempeus: una dona, un home i un nen entre ambdós (i amb un llibre a la mà). El grup ha estat tallat seguint el punt de vista frontal amb poca descripció volumètrica al tors. Al costat dret, la roda de la indústria s’integra al conjunt.

Comentaris
To Top