Vallès

Baixen (-26%) els robatoris amb violència o intimidació a Sant Cugat

La ciutat té una ràtio delinqüencial molt per sota de la mitjana catalana

El 2023 s’ha tancat a Sant Cugat del Vallès amb un descens del 26% dels robatoris amb violència o intimidació, passant de 169 casos el 2022 a 125 al llarg del darrer any. Ho constaten les dades presentades aquest dimecres durant la Junta Local de Seguretat de la ciutat, amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Durant el darrer any també han baixat un 22% els accidents de trànsit, mentre que han pujat un 5,9% els delictes contra el patrimoni. Pel que fa als furts, s’han reduït un 3,3%: el 2022 en van ser 1.677 i el 2023 se’n van registrar 1.621. Per contra, els robatoris amb força a domicilis han pujat un 4% i els delictes contra les persones, un 6,1%.

Segons les dades presentades a la Junta Local de Seguretat, les agressions i abusos sexuals han baixat un 6,1% i els casos de maltractament en l’àmbit de la llar han descendit un 20,6%. Pel que fa a les ocupacions d’immobles, n’hi ha hagut un 20,8% menys.

Elena ha destacat que Sant Cugat té una ràtio delinqüencial de 56,3 fets per cada 1.000 habitants, una xifra molt per sota de la mitjana catalana, situada en 78,1 fets.

Comentaris
To Top