Vallès

L’entrega de firmes afegeix pressió sobre el futur de la Mola

Els gestors del negoci exigeixen mantenir l’activitat, mentre que la Diputació preveu anunciar les pròximes hores un nou enfocament de l’espai

Els gestors del restaurant La Mola del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac han lliurat aquest dimecres més de 14.400 signatures a l’Ajuntament de Matadepera, al Vallès Oriental, per defensar la continuïtat del negoci, que regenten des de fa quasi 60 anys. En l’acte hi han participat prop d’una trentena de persones.

Segons va detallar fa uns dies Gemma Gimferrer, fins ara gestora del servei de restauració, aquest dijous es presentaran a la seu de la Diputació de Barcelona, de qui denuncia les “dràstiques formes” de procedir en el tancament de l’espai. L’ens, per la seva banda, té previst detallar també dijous el seu pla a desenvolupar en l’emplaçament, sense tancar la porta a recuperar el servei en el futur.

L’establiment és en ple compte enrere per abaixar la persiana el pròxim 21 de gener, després que la Diputació de Barcelona –propietària de l’espai– no hagi previst obrir un nou concurs que permeti renovar la concessió. L’ens sosté que vol donar un nou enfocament a l’edifici, un monestir benedictí del segle XI protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

L’objectiu, segons ha avançat la Diputació, és ajustar l’activitat a un turisme més sostenible. El document recull diferents accions a desenvolupar per “conservar els valors naturals, històrics, paisatgístics i culturals” de l’edifici fent-los compatibles amb l’activitat turística, esportiva i econòmica del territori. El cim acull anualment uns 300.000 visitants, unes xifres que han anat creixent en els darrers anys i que han motivat la decisió d’actuar en l’explotació del restaurant.

El pròxim diumenge 21 serà l’últim dia que el restaurant estarà obert. Començarà aleshores un període de 10 mesos pactat amb la Diputació per buidar les instal·lacions i retirar tot el mobiliari i maquinària. Gimferrer apunta que, amb la fi del negoci, queden sense feina una vintena de persones, la meitat de les quals són membres de la seva família. Alhora, deixa a l’aire el futur dels animals que treballen en l’indret.

Compte enrere pel tancament del restaurant de la Mola: “Farem xivarri”

Comentaris
To Top