Ciutat

El Servei de Mediació Comunitària de Sabadell, distingit en l’àmbit català

El projecte premiat tracta les intervencions en l’àmbit escolar

El programa d’intervenció restaurativa en casos d’assetjament escolar del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Sabadell va ser distingit aquest dimecres en els Premis ADR 2023, que atorga el Departament de Justícia, Drets i Memòria a través del Centre de Mediació de Catalunya. El programa va rebre el premi a la millor pràctica en mediació impulsada per una administració local a ulls de la Generalitat de catalunya.

La cerimònia, en què es van reconèixer altres propostes en diferents àmbits i territoris, va servir per fer l’entrega del premi. Neus Camacho responsable del servei; Mar Molina tinenta d’alcaldessa de l’àrea espai urbà, acció territorial i participació; Rafael de Yzaguirre, membre del jurat en representació de l’Associació Catalana de Municipis; Estel Patris, representant al jurat de l’Associació de Municipis de Catalunya; i Jordi Fabrellas, degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona i membre del jurat per designació del Comitè Assessor de la Mediació, van rebre el reconeixement.

El programa parteix sempre amb la pràctica restaurativa de bandera –que posa el focus en les necessitats de les víctimes i dels autors, i no en el càstig, amb la finalitat de restaurar relacions que s’han deteriorat–, utilitzada majoritàriament en situacions de desigualtat de poder significants.

Mediació en casos d’assetjament escolar: la Generalitat premia el model de Sabadell

Comentaris
To Top