Ciutat

De les imatges virtuals a la realitat: el cas del nou espai verd de la Gran Via

Quan es presenta un projecte d’obres, sovint va acompanyat d’imatges virtuals (renders) que ajuden a entendre què es farà. Però com si es tractés del joc de les set diferències, hi ha casos en què és més fàcil o difícil trobar-les.

Les obres del nou espai verd de la Gran Via, a l’antic aparcament de zona blava del carrer de l’Estació, són un dels casos en què la realitat és molt diferent de les imatges virtuals que va presentar l’Ajuntament de Sabadell quan va explicar el projecte.

El que segons el consistori havia de ser un espai amb força presència de verd, segons alguns veïns s’ha convertit en un lloc des d’on es pregunten com soportaran la calor a l’estiu, perquè és una zona oberta i els arbres són massa petits. Els promotors de la reforma admeten que falta temps perquè creixin els arbres.

La nova zona de vianants amb arbres i parterres al carrer de l’Estació / DAVID CHAO

ZONA_BLAVA_ESTACIO_ILLA_SABADELL

Imatge virtual del projecte de zona verda al carrer de l’Estació / CEDIDA

Les llambordes de terra tenen forats on s’ha plantat gespa que s’espera que permeti tenir un terra ple de verd / DAVID CHAO

ZONA_BLAVA_ESTACIO_ILLA_SABADELL

Així hauria de ser la zona verda del carrer de l’Estació / CEDIDA

Hauran de passar diversos anys perquè els abres tinguin la mida suficient per actuar de barrera entre la Gran Via i la zona verda / DAVID CHAO

La zona verda vol aconseguir separar l’espai d’estada de la Gran Via. Així el ‘venia’ l’Ajuntament / CEDIDA

Comentaris
To Top