Ciutat

Les afectacions al trànsit per l’operació tornada

Consulta les afectacions al trànsit del retorn de les vacances de Setmana Santa

/David Chao

Entre diumenge i dilluns, la majoria de ciutadans que han marxat a passar la Setmana Santa fora tornen als seus llocs d’origen. El Servei Català de Trànsit va recomanar posposar la tornada per l’avís de pluja, que ha estat protagonista en les últimes hores.

Més de 245.000 vehicles ja han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona a les 9 del matí d’aquest dilluns en l’operació retorn de Setmana Santa. Concretament, 246.481 vehicles, el 41,8% dels 590.000 previstos, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

Les principals retencions

L’AP-7 concentra les retencions aquest Dilluns de Pasqua en l’operació tornada. A les 12.30 hores destacaven els 10 quilòmetres de cua entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar, els 4 quilòmetres de circulació lenta entre Banyeres del Penedès i el Vendrell, els 2 quilòmetres d’aturades a Santa Margarida i els Monjos o els 3 quilòmetres de cua al Vendrell, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Al tram nord de l’AP-7, hi ha tres quilòmetres de circulació intensa a Maçanet de la Selva i tres quilòmetres més de retenció a la Roca del Vallès.

Carrils addicionals

Amb el pronòstic de sol i absència de pluges, l’SCT pot desplegar aquest Dilluns de Pasqua els carrils addicionals a l’AP-7 i la C-32 per obrir-los en cas de necessitat i congestió de trànsit.

Diumenge, la pluja va impedir col·locar aquests carrils addicionals i les principals retencions es van concentrar en diversos trams de l’AP-7 (Llinars del Vallès, Vilafranca del Penedès i Castellbisbal) i a la C-16, on un accident a la Nou de Berguedà va deixar fins a 12 quilòmetres de cua.

Comentaris
To Top